RECENSIE: Suarez - L'Indécideur

Suarez – L`Indécideur
recensie cijfer 2011-01-08 Een paar jaar geleden liepen de drie muzikale broers van wereldmuziekformatie Njava (uit Madagaskar) in België Marc Pinilla-D`Ignazio tegen het lijf. Samen met deze jonge Belg (met Spaans/Italiaanse roots) ontstond een samenwerking waarmee in een paar maanden tijd het zomerse album On Attend werd opgenomen. Onder de naam Suarez scoorde de band met drie singles de nodige airplay op de Belgische radiostations. Dit resulteerde in meer dan 150 optredens in Belgie, Frankrijk, Canada. Hoewel Franstalige muziek in Nederland niet groots vertegenwoordigd is, vond Suarez toch zijn weg. Zo was men in 2009 te zien op het Oerol festival en verschenen ze in “De Wereld Draait Door”. Ze bouwde hiermee niet alleen een goede live-reputatie op, maar ook een goede relatie met de fans. Op 13 Januari zijn de heren wederom in Nederland te zien op het Eurosonic festival.

Op 17 januari verschijnt het nieuwe album L`Indécideur (de besluiteloze) in Nederland, waar het in Belgie al op 8 november verscheen. In België werd het album goed ontvangen. Net als de aanstekelijke single 'Qu`est-ce que j`aime ca!', die gekenmerkt wordt door een sterke Afrikaanse sound. In de winterse dagen die we op het moment beleven, roept deze single, net als het frisse 'Le temps de voir' en het aanstekelijke 'Commes t`es belle' een lentegevoel op. Toch beperkt Suarez zich niet alleen tot het maken van zomerse liedjes, maar laten ze ook horen dat ze thuis zijn in de wereld van de “chansons”. Dit genre is natuurlijk dichtbij als je teksten overheersend Franstalig zijn. Een mooi voorbeeld is 'L`ombre', dat met een goede melodie en een serieuze ondertoon een nostalgisch gevoel achterlaat.
Tegen het einde van L`Indécideur lijkt er met de cover 'Porque te Vas' meer rust in de liedjes te komen en blijkt er bij 'La Danse' zelfs plaats voor ingetogen walsmuziek. Het album eindigt met de “moderne chanson” 'Con de Toi' waarmee Suarez je glimlachend uitzwaait met deze meezinger.

Suarez maakt met L`Indécideur een album dat lentekriebels oproept, maar waarop ook mooie ingetogen liedjes staan. De Afrikaanse klanken en de zomerse gitaren maken de koude dagen draaglijk, terwijl de ingetogen liedjes je een gevoel van melancholie of nostalgie geven. Juist die afwisseling maakt L`Indécideur een heerlijke plaat om de komende maanden mee door te komen.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Suarez Label:Pias
Bullet For My Valentine - Fever (Tour Edition

Bullet For My Valentine - Fever - Tour EditionIn ieder niet-pop genre zit wel een band die wordt afgekraakt door de...

Bernard Gepken - In Retrospect: yes

Bernard Gepken - In Retrospect: Yes In de zomer van 2004 begon de 18-jarige Bernard Gepken onder aanvoering...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT