RECENSIE: Solar Bears - She Was Coloured In

Solar Bears - She Was Coloured In
recensie cijfer 2011-01-03 Ik gaf het eerder aan: 2010 is voor Planet Mu een hyperactief jaar geworden, met vele ontdekkingen. Hun hang naar trendsetting kan je typisch Londens noemen -check hun nieuwe Chicago juke-compilatie - maar er is ook plaats voor pop in de schaduwzone. En daar staan Solar Bears voor, met hun She Was Coloured In.

Ierse muziek schippert wel vaker tussen de intimiteit van folk of de grootschaligheid van kleppers als U2 en Snow Patrol. Maar daar hebben Solar Bears, een duo uit Dublin en Wicklow, geen last van. Zij spiegelen zich eerder aan de experimentele kraut van Cluster, de vroege electronica van Vangelis of het retrofuturisme van Broadcast. ‘Forest Of Fountains’, bijvoorbeeld, klinkt het ene moment vuig en indie, het volgende weer als een dromerige hint naar Mazzy Star of Cranes. Het vocodered ‘Children Of The Times’ is dan weer psychedelische lo-fi folkpop, terwijl het electroakoestische ‘Cub’ perfect tussen de sixties en de seventies in zit.

Niet alles zegt evenveel op dit debuut: ‘The Quiet Planet’ is weinigzeggende electropop, en met ‘Head Supernova’ lijkt Vangelis uit pensioen teruggehaald. Daar staat dan wel ‘Dolls’ tegenover, met z’n borrelende Boards Of Canada-bas, en ‘Solarization’, emotionele retropop uit de Franse school.

Solar Bears hebben zeker voldoende potentie, maar naar mijn smaak zijn ze gediend met meer aandacht voor songstructuren. Òf met een strengere producer, want ‘She Was Coloured In’ is nog te kwistig met vrijelijk gepiel.
Recensent:Mario De Block Artiest:Solar Bears Label:Planet Mu / Konkurrent
Carissa’s Wierd - Ugly But Honest, You Should Be At Home Here, Songs About Leaving

Carissa's Wierd - Ugly But Honest / You Should Be At Home Here / Songs...In 2004 richt Ben Bridwell met Chris Early en Tim Meinig Band Of Horses op en...

Oriol - Night And Day

Oriol - Night and Day Sinds een paar jaar beleeft Planet Mu een boost op releasevlak en werd het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT