RECENSIE: Image Treason - Railview EP

imagetreason-railviewep
recensie cijfer 2005-08-08 Image Treason heeft momenteel een drukke tour met Agresión achter de rug. Hierdoo hebben ze een grotere naamsbekendheid gekregen en het moment van doorbreken kan niet lang meer op zich laten wachten. Het kwartet komt uit Uruguay, Indonesië en Nederland en zijn pas sinds twee jaar bezig met onze hoofdstad als thuisbasis. De band heeft in deze tijd ook een EP uitgebracht met de naam Railview EP, die me vooral vocaal erg doet denken aan Mudvayne.

Het eerste nummer van de cd heet heel simpel Intro die zoals je al kunt raden slechts een intro is. Deze is een soort kalmte voor de storm die de rest van het schijfje brengt. Deze wordt namelijk zonder stilte opgevolgd door het hardste en snelste nummer van de plaat: Late Days of December. Erg goed om meteen duidelijk te maken waar je voorstaat: snoeiharde metalcore met schreeuwende vocalen begeleid door goeie muzikanten. Veel harder dan dit kan het eigenlijk niet meer en dat blijkt ook bij de drie volgende nummers. In deze horen we dat zanger Diego in plaats van schreeuwen ook netjes kan zingen.

Mijn eigen favoriet is het nummer Dead Dog Saliva waarin alle kwaliteiten van de band goed naar voren komen (van hard naar langzaam en van screams naar clean). Het enige minpuntje aan de cd is dat ik na 15 minuten steeds weer op ‘play’ moet drukken omdat hij dan alweer afgelopen is. Railview EP maakt al een tijdje rondjes in m’n cd-speler en hij is nog lang niet uitgedraaid.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Image Treason Label:Eigen Beheer
variousartists-lookatallthelovewefound

Sublime - Look at All the Love We Found: A Tribute to sublimeHet uit Californië afkomstige Sublime wist punk en invloeden uit ska, reggae...

uselessid-redemption

Useless ID - Redemption Useless ID doet erg Amerikaans aan, maar verrassend genoeg komen ze uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT