RECENSIE: Patrick Le Duc - Square Moods

Patrick Le Duc – Square Moods
recensie cijfer 2010-12-25 Talent is nooit het enige wat je nodig hebt om verder te komen in de muziek. Naast hard werken is het van belang dat de juiste mensen je pad kruisen. De meeste muzikanten vinden deze mensen nooit, maar het is Patrick Le Duc gelukt. De liedjes van deze Zeeuwse singer/songwriter werden opgepikt door Paskal Jakobsen en Peter Slager van Bløf, die vonden dat dit talent een kans moest krijgen. Na het horen van 'Bright Lights on the Radio' was de kogel door de kerk. Samen met de Vlissingse gitaarbouwer Sjak Zwier (vanaf het begin al betrokken bij de muziek van Patrick) en drummer Martijn Bosman (o.a. Kane, Gotcha!) vormde Pascal en Peter een band rondom Patrick Le Duc. Hiermee werd met veel plezier gewerkt aan het debuutalbum Square Moods.

Square Moods opent met het eerder genoemde 'Bright Lights on the Radio'. Door het aanstekelijke karakter van deze single valt te begrijpen dat de heren van Bløf met Patrick Le Duc wilde werken. Door het stemgeluid van Patrick, wat veel weg heeft van Paskal`s stem, lijkt het zowaar een Engelstalig uitstapje van Bløf zelf. Dit neemt niet weg dat het een goed begin van het album is. Deze eigenschappen gelden ook voor 'Magic Whispers' en 'Cleansing of the Sea'. Voor het duet 'Sweet Things' is er hulp van een andere gevestigde muzikant, namelijk Bart van der Weide (Racoon). Het resultaat mag er zijn. De songs op Square Moods klinken helder en ze nestelen zich gemakkelijk in je hoofd. Bij 'Head on Fire' is te horen dat Patrick Le Duc ook kan rocken. De mondharmonicaklanken van Bart van der Weide geven het nummer een extra vuige sound. Het album eindigt met een eigen versie van Radiohead`s 'High and Dry', die in één take live werd opgenomen. Hoewel er muzikaal weinig verschil is met het origineel, klinkt de track warmer en voller door de backingvocals en het lagere stemgeluid van Patrick Le Duc.

De songs op het debuutalbum van Patrick Le Duc zitten goed in elkaar. Doordat Square Moods met behulp van zoveel gerenommeerde namen is gemaakt, is het lastig in te schatten wat de singer/songwriter echt in zijn mars heeft. Inmiddels is er voor de tour een eigen live-band gevormd, waarmee al gewerkt wordt aan een nieuw album. Als dit album net zo goed is als Square Moods behoort een doorbraak in Nederland tot de mogelijkheden.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Patrick Le Duc Label:Pias
Regina Spektor- Live In London

Regina Spektor - Live in LondonOp 4 december 2009 gaf Regina Spektor een optreden in het Londense HMV...

The Fresh & Onlys – Play It Strange

The Fresh & Onlys - Play it Strange Het uit San Francisco afkomstige The Fresh & Onlys is een band die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT