RECENSIE: Ten Second Epic - Hometown

Ten Seconds Epic - Hometown
recensie cijfer 2010-11-21 Ten Second Epic is een vijfkoppige rockband uit Canada. De band is in 2002 als een gelegenheidsproject begonnen voor vijf middelbare schoolvrienden. Maar zie hier: de formatie bestaat acht jaar later nog steeds uit de originele line-up: Andrew Usenik (zang), Daniel Carriere (gitaar), Craig Spelliscy (gitaar), Sandy MacKinnon (bass) en Patrick Birtles (drums). Door de niet aflatende tournees verkreeg de band langzaam een trouwe schare fans in Canada en oogstte ze de aandacht van Black Box Recordings (Universal). Dat leidde tot een platendeal en een plaat die niet door de minste werd geproduceerd, te weten Garth Richardson (Biffy Clyro, Red Hot Chili Peppers en Rage Against).

Hometown (volgens Ten Second Epic de plek waar je je het veiligst voelt) is de tweede cd van de band en is opnieuw geproduceerd door Garth. In Europa wordt het album uitgebracht met maar liefst vijf bonustracks, die afkomstig zijn van hun EP debuut. Ten Second Epic maakt heerlijk stevige gitaarmuziek dat lekker in het gehoor ligt. Openings track 'Welcome To Wherever You Are' is een song dat er mag zijn. Ook het vervolg ‘Life Times’ weet vanaf de eerste noten te boeien. Beide nummers zijn perfecte voorbeelden van de volwassen songwriting skills, die de heren de afgelopen jaren hebben opgedaan. Ten Second Epic heeft zich in de acht jaar ontwikkeld tot een band dat een prima geluid af levert en weet met ‘Windows’ een mooie ballad tussen door te brengen. De single 'Every Day' heeft een sterk refrein. De track is opgenomen met zangeres Valerie Poxleitner, beter bekend als LIGHTS. Een lekker knaller is ook het snelle nummer ‘First & Foremost’.

Verwacht geen hoogdravende teksten of pretentieuze onderwerpen. Het gaat de groep om de muziek. In interview heeft zanger Andrew Usenik aangegeven, dat de band alleen nummers schrijft waarvan ze genieten om live te spelen. De bandleden zijn nog jong en op dit moment willen ze gewoon genieten. Dat heeft wel geleid tot een volwassen plaat, die nergens echt verveelt. Zelf geeft de band aan dat ze meer dan ooit gefocust om een goed plaat af te leveren, omdat alle ogen gericht op de groep gericht waren. Ten Second Epic heeft met Hometown een lekkere rockplaat afgeleverd. Misschien niet altijd even origineel en hier en daar wat glad, maar toch een visitekaartje dat er mag wezen.
Recensent:Rolf Marselis Artiest:Ten Second Epic Label:Rockit Promotions
Triggerfinger - All This Dancin' Around

Triggerfinger - All This Dancin' AroundIn de Antwerpse band Triggerfinger komt een flink aantal jaren ervaring...

[Diggy Dex] – [Lange Nachten, Korte Dagen]

Diggy Dex - Lange Nachten Korte Dagen Met zijn tweede cd Mayonaise Voor De Ziel uit 2008 had Diggy Dex me...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT