RECENSIE: Jerry Lee Lewis - Mean Old Man

Jerry Lee Lewis – Mean old man
recensie cijfer 2010-09-21 Alsof hij een rasechte hiphop artiest is presenteert Jerry Lee Lewis op zijn laatste plaat een gastenlijst die 22 namen rijk is. Namen die uiteenlopen van Mick Jagger tot Sheryl Crow en van John Mayer tot en met Ringo Starr aan toe. Jerry Lee Lewis lijkt het als 75 jarige allemaal niet meer op eigen kracht te kunnen, maar uiteindelijk realiseert deze gastenlijst juist de reünie die jaren eerder plaats had moeten vinden. Met John Mayer en enkele leeftijdsgenoten als de broekkies die stiekem bij het volwassene feestje naar binnen zijn geslopen.

Na de relaxte opener ‘Mean Old Man’ (met gastbijdrage van Ronnie Wood), blijkt Lewis op ‘Rocking My Life Away’ zijn piano nog te kunnen bespelen zoals in zijn oude jaren. De pianist gaat vurig in duet met Kid Rock en het bekende boogie woogie nummer knalt helemaal los als Lewis zijn piano solo laat volgen door een vurige Slash solo.

Helaas blijft deze ouderwetse vurigheid beperkt tot enkele nummers, maar wanneer je eenmaal de country nummers hoort laat Jerry horen dat het enkele jaren geleden een verstandig besluit was om over te stappen naar de country. Enkele hoogtepunten zijn daarin het duet met Solomon Burke op ‘Railroad to Heaven’ en het duet met John Fogerty op ‘Bad Moon Rising’.

Mean Old Man is een plaat geworden die je zo terugvoert naar de oude jaren dat alle deelnemende giganten nog aan hun carrière moesten beginnen. Het hoorbaar speelplezier tussen de 75 jarige en deze legendes maakt de plaat dan ook uiterst leuk om te beluisteren. Het enige wat nog blijft knagen is de vraag of Mean Old Man zonder Lewis misschien niet net zo goed zo dan niet beter geworden was.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Jerry Lee Lewis Label:Universal
Imelda May – Mayhem

Imelda May - MayhemOh nee he, daar hebben we het weer. Een zangeres die is “beïnvloed door...

Zodiac Mindwarp and the Love Reaction – We are Volsung

Zodiac Mindwarp - We Are Volsung (ft. The Love Reaction) Hoewel een gezonde portie blasfemie zo nu en dan wel eens kan smaken, kan een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT