RECENSIE: The Jim Jones Revue - Burning Your House Down

The Jim Jones Revue – Burning Your House Down
recensie cijfer 2010-09-28 Jim Jones en zijn kameraden doen de titel van hun nieuwe album meer dan eer aan, want goodness gracious wat een great balls of fire vuurt de Engelse band hier weer op ons af! De originaliteitsprijs zit er dan misschien niet in; hun met een garagepunk-ethos geïnjecteerde, zwaar aan Little Richard en The Sonics schatplichtige rock ‘ n roll is wel uitermate energiek, enorm gretig en damn catchy.

In vergelijking met de vorige langspeler van The Jim Jones Revue is de productie deze keer een stuk minder groezelig. Maar, fans vrees niet, ook zonder de soms volledig overstuurde ruis van hun self-titled debuut uit 2008 gutst de drekkigheid er op Burning Your House Down nog steeds ruimschoots van af. De onderlinge samenhang is deze keer wel wat minder en ook de coverfoto achten we vrij matig, maar muzikaal valt er eigenlijk weinig te klagen.

De vijf kortste nummers van het album (‘Dishonest John’, ‘High Horse’, ‘Premeditated’, ‘Elemental’ en ‘Stop The People’) bezitten het hoogste tempo en zetten de boel steeds op overtuigende wijze in de fik. Echter, ook wanneer er niet op volle snelheid wordt gemusiceerd valt er niet te ontsnappen aan de vurigheid van dit heerschap; de waanzinnige titeltrack en ook ‘Killing Spree’, ‘Righteous Wrong’ en ‘Shoot First’ zijn minstens even kwiek en steekhoudend als hun net wat rappere broeders. Daarbij komt dat ze ook nog eens voor de nodige afwisseling zorgen.

Liefhebbers van vintage rock ‘ roll en aanhangers van acts als The Dirtbombs, Jon Spencer’s en Matt Verta-Ray’s Heavy Trash, New Bomb Turks en Reigning Sound doen er goed aan Burning Your House Down eens uit te proberen. Het kan haast niet anders dat de explosiviteit, gedrevenheid en vocale overtuigingskracht van The Jim Jones Revue velen van hen zal weten te grijpen. The Roof! The Roof! The Roof Is On Fire! We don’t need no water, let the motherfucker burn!
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:The Jim Jones Revue Label:Pias
Bugged Out! Presents Suck My Deck mixed by Friendly Fires

Friendly Fires - Bugged Out, Presents Suck My DeckHet Britse Friendly Fires is eigenlijk een (gitaar)band van drie man. Met...

Lilian Hak – Old Powder New Guns

Lilian Hak - Old Powder New Guns De Utrechtse schoonheid Lilian Hak is een vrouw die je niet associeert met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT