RECENSIE: Witchery - Witchkrieg

Witchery – Witchkrieg
recensie cijfer 2010-07-13 Het begrip superband gaat zeker op voor Witchery. Deze Zweedse band bestaat uit leden van The Haunted, Arch Enemy, Opeth en -Marduk. De band is in 1997 opgericht door drie ex- Satanic Slaughter leden. Het doel van de band is voornamelijk het vermaken, en dient dan ook niet heel serieus genomen te worden. Gitarist Patrik Jensen verwoordt het als volgt: ”We play party music without singing about whiskey and women” en ”We want to get people to drink beer and party without sounding like AC/DC”. Een loffelijk streven, wat ook met het nieuwste album Witchkrieg gestalte moet krijgen. De nummers gaan over de schepselen die in jaren tachtig horror films figureerden.

De nieuwe plaat is de vijfde, en de eerste met nieuwe zanger Erik Hagsted, beter bekend als voormalig Marduk zanger Legion. Tevens hebben er ook een aantal gastmuzikanten aan het album mee gewerkt. Zo zijn er gastbijdragen van Kerry King (Slayer), Hank Shermann (Mercyful Fate), Gary Holt en Lee Altus (beiden Exodus), Andy LaRocque (King Diamond) en Jim Durkin (Dark Angel). Kortom met al deze grote namen is het bijna onmogelijk en slecht album te maken. De vrij elementaire thrasmetal heeft door de grommende zang van Legion een extra duister tintje gekregen. Het is bijna onmogelijk om de muziek van de heren niet te vergelijken met de bands waar de leden uit komen. Ondanks de verschillende stijlen klinkt de muziek wel als een eenheid. Er wordt afgetrapt met ‘Witchkrieg’ (met solo van Kerry King) en het vlotte thrashnummer ‘Wearer Of Wolf’S Skin’ waarna ‘The God Who Fell From Earth’ langzaam en dreigend de deathmetal regionen opzoekt. Ook ‘Conqueror’s Return’ zit in dezelfde hoek. ‘From Dead To Worse’ is daar tegenover weer zeer toegankeljk met een perfecte riff. Iets wat ook geldt voor ‘Devil Rides Out’ en het onvoorwaardelijke hoogtepunt ‘Witch Hunter’.

Witchkrieg is een sterk album van een band die zichzelf niet heel serieus neemt, maar toch een verzameling fijne songs heeft opgenomen. Wanneer je van duister klinkende thrashmetal met een knipoog houdt, is dit album zeker een aanrader.
Recensent:Jan Didden Artiest:Witchery Label:Century Media
Mother Mother - Oh My Heart

Mother Mother - Oh My Heart "O my heart, it's a fish out the water, o my heart, it's a fish on the rocks...

Angelus Apatrida – Clockwork

Angelus Apatrida - Clockwork Uit Spanje bereikt ons Angelus Apatrida , een uit de provincieplaats...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT