RECENSIE: She & Him - Volume 2

She & Him – Volume 2
recensie cijfer 2010-07-08 Zooey Deschanel en M. Ward gaan op hun tweede She & Him-release, Volume 2, gewoon door met datgene waar ze met Volume 1 (2008) zo mee wisten te charmeren; het afleveren van popsongs met een torenhoog vintage girlgroup-gehalte. Heel erg kunnen we die herneming van zetten niet vinden. Met de overheerlijke binnenkomer ‘Thieves’ maakt het duo immers direct duidelijk dat er in die hoek nog best het een en ander te halen viel.

Dat het niveau van de muzikaal enorm aan Roy Orbison schatplichtige opener niet het gehele album vastgehouden wordt, is vervolgens wel jammer, maar echte uitglijders kent het schijfje nu ook weer niet. Een kleine drie kwartier lang deinen we gezellig mee, dromen we lekker weg en laten we bijwijlen een traan lopen terwijl de zoete en bitterzoete, soms sobere en dan weer rijk georchestreerde sixties pop, country en folkdeuntjes voorbij trekken.

Naast de zalige openingstrack springen ook het zwoele, met mandoline doorspekte ‘Lingering Still’, de country ballade ‘Me And You’, het kale ‘Brand New Shoes’ en de wat meer opgewekte songs ‘I’m Gonna Make It Better’, ‘Home’ en ‘Over It Over Again’ er steeds in positieve zin uit. Met de NRBQ cover ‘Ridin’ In My Car’ weet het duo ook best raad, maar voor de door Milton Kellem geschreven klassieker ‘Gonna Get Along Without You Now’ gaat u misschien beter achter de versies van Tracey Day, Skeeter Davis en natuurlijk Patience And Prudence aan.

Hoe dan ook, de charmant-o-meter slaat ook deze keer weer flink uit. Met genoeg composities die zonder meer de strijd met het beste van Volume 1 aan kunnen gaan, zijn de wat zwakkere momenten eerder bijzaak dan hoofdmoot en scoort Volume 2 zonder meer een dikke voldoende.


Eerdere recensies van She & Him:
- 13-07-2008: Volume One.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:She & Him Label:Double Six Records
Hjaltalin - Terminal

Hjaltalín - TerminalIJsland: IceSave, Sigur Rós, Björk en Hjaltalin ? Na een goede release van...

Charlie Jones’ Big Band -  Charlie Jones’ Big Band

Charlie Jones' Big Band - Wash the Dirt of these Hands Het lijkt waanzin, grote overmoed en zelfoverschatting; een vinyllabel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT