RECENSIE: After All - The Vermin Breed

afterall-theverminbreed
recensie cijfer 2005-06-24 After All is een Belgische band die alweer 13 jaar geleden de frieten opzij schoven en momenteel staan voor melodieuze trash metal. De band heeft in deze lange jaren o.a. door Europa getourd met Anthrax, Life Of Agony, Paradise Lost en Voivod en vijf studio albums uitgebracht. Het zesde album The Vermin Breed ligt momenteel voor me en de verwachtingen zijn groot.

Net als de voetbalclub Feyenoord houd After All het bij ‘geen woorden maar daden’. Deze daden zijn omgezet naar negen snelle nummers op de cd. Opener Forgotten begint meteen erg lekker totdat zanger Piet Focroul er op de helft bij komt en een gedeelte van de vreugde wegneemt. In het tweede nummer is dit alweer beter. Misschien was het gewoon even wennen aan de stem.

Er is blijkbaar een ongeschreven wet dat er op een harde plaat altijd ergens in het midden een rustig(er) nummer moet staan. After All wijkt hier niet van af met het nummer Cascade maar slaat de plank helaas mis. Wat een saai langdradig nummer. Dat dit niet het ding is van de band merk je meteen met het nummer erna, Deny The Dream, wat wel weer lekker uptempo, strak en goed is.

De kans dat iets als dit op TMF/MTV langskomt is erg klein. Aangezien de band evengoed graag de videoclips wilt laten zien staan deze als bonus op de cd en start automatisch wanneer je hem in de computer doet. Het kan gelukkig niet op.

After All heeft met The Vermin Breed een aardige cd geleverd, helaas niet erg vernieuwend en is hierom met de speelduur van 40 minuten precies goed.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:After All Label:Dockyard 1
eternalreign-forbiddenpath

Eternal Reign - Forbidden PathHet eerste wat ik doe is het promotie/voorwoord blaadje van het label...

SinaiBeach-immersed

Sinai Beach - Immersed Het is iets voor zeven uur wanneer mijn wekker gaat. Ik heb slechts een paar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT