RECENSIE: Woost - 6 Minutes South

Woost - 6 Minutes South
recensie cijfer 2010-06-14 Woost is een Nederlands viertal dat met hun vorige drie albums steevast positieve recensies oogstte, maar desondanks nog vrij onbekend is. Daar moet met deze nieuwe cd verandering in kunnen komen, want het geluid van Woost is op 6 Minutes South iets toegankelijker dan op de voorgaande albums.

De muziek op 6 Minutes South lijkt vooral beïnvloed door Radiohead en Motorpsycho ten tijde van hun albums Let Them Eat Cake en Phanerothyme. Zo zou de muziek aan het eind van de titeltrack zo op het laatstgenoemde Motorpsycho-album kunnen staan. Het vrij rustige begin van deze song gaat echter weer meer richting Elbow.

Ook het nummer ‘Can I Watch You Change’ heeft wel iets van het rustigere werk van Motorpsycho, maar deze song gaat ook wel een beetje richting dEUS. ‘False Romance’ lijkt eveneens beïnvloed door deze Belgische helden en in opener ‘Trivia’ horen we dan weer een Beatle-invloed. De invloed van Radiohead klinkt het duidelijkst door in ‘Not For Now’. Niet alleen de muziek van deze song doet aan deze band denken, maar ook de zang van Koen-Willem Toering gaat duidelijk richting die van Thom Yorke.

De beste songs op 6 Minutes South zijn de mooi opgebouwde en bovendien lange afsluiter ‘Easier’ en de typische indierocksong ‘Consolation’. De enige wat mindere song is het zeurderige ‘Hard To Live With’. Verder is 6 Minutes South echter een uitstekende plaat van een band die het verdient om nu eens door te breken naar een wat groter publiek.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Woost Label:Morning Coffee
Deftones – Diamond Eyes

Deftones - Diamond EyesJe moet redelijk ver terug in de tijd voor het laatste album van Deftones ....

Marike Jager - The Magic Live Box

Marike Jager - The Magic Live Box In 2006 werd Morning Coffee Records opgericht door Marike Jager en haar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT