RECENSIE: The Handshake Affair - Safe & Sound

The Handshake Affair – Safe & Sound
recensie cijfer 2010-04-18 The Handshake Affair (goede naam trouwens) is een nog ongetekend Duits gezelschap. Toch timmeren deze jonge mannen uit Dessau al flink aan weg met veel shows in eigen land en uitstapjes naar o.a. Engeland. Op hun Myspace is geen biografie of genre-omschrijving te vinden, maar je zou ze vooral post-hardcore/screamo (of het enigszins besmette emocore) kunnen noemen.

De zesdelige EP begint met een sfeer-track met melodische gitaar zoals we die al wel kennen. In eerste instantie doet het denken aan bands als Thrice en A Skylit Drive, maar schijn bedriegt. Naarmate de EP vordert, worden de tracks harder en grilliger en komt een naam als Poison The Well bovendrijven.

Het enige dat dus nog mist is een rode draad. Maar ach, The Handshake Affair doet het allemaal met verve. De cleane zanglijnen zijn zuiver, de screams en grunts overtuigend, de muziek is strak en de productie klinkt professioneel.

In juni staan ze voor het eerst op Amsterdamse bodem en kunnen we, zoals al vaak belangrijk is gebleken in dit genre, zien wat ze live neerzetten.
Recensent:Aimee van Dijk Artiest:The Handshake Affair Label:Eigen Beheer
Unchained Breathing – Unchained Breathing

Unchained Breathing - Unchained BreathingVijf heren uit Zuid-Limburg vormen de deathcore band Unchained Breathing ....

Rowland S. Howard - Pop Crimes

Rowland S. Howard - Pop Crimes Rowland S. Howard is niet meer. De zanger en songwriter, die bekend werd...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT