RECENSIE: Roger That - The Desert's Call

Roger That – The Desert’s Call
recensie cijfer 2010-03-29 Roger That is een Australische band. Het land kent een popcultuur die wezenlijk verschilt van die van de Britse en Nederlandse. Australische bands hebben namelijk erg veel last van de grote afstanden die ze moeten afleggen bij een nationale toer. Optreden door het hele land is dus niet voor alle bands haalbaar, maar voor Roger That wel. Afgelopen jaar toerden zij twee maanden lang door het grote land. Het debuutalbum heet The Desert’s Call en is al bijna een jaar uit in het thuisland van de vierkoppige band. Nu zal de debuutplaat ook in Nederland uitkomen.

Ondergetekende was even in de veronderstelling dat het om een instrumentale band ging bij het horen van het eerste nummer. Het duurde precies 2.34 minuten voordat de zang inviel op het net drie minuten durende ‘The Velvet Sons’. Het mag functioneren als intro, maar toch wordt er te lang gewacht met de zang. Het openingsnummer geeft wel duidelijk aan wat de invloeden zijn van de band. Zo horen we invloeden als Bob Marley, Jimi Hendrix en Led Zeppelin.

Af en toe weet de band erg te verrassen. Zo ligt ‘Green Room’ erg lekker in het gehoor en is het niet voor niets uitgebracht als eerste single in Australië. Ook ‘Tangerine Bird’ weet erg te boeien. Met de heldere zang blijft het zinnetje “No, she is not coming down for a while” nog a while door je hoofd spoken. Ook kent het nummer een uptempo refrein. Iets wat meer uitzondering is dan regel voor de band, maar ondanks dat klinkt het erg goed. Het album heeft ook nog een bonustrack, ‘15’, wat een stevig rock nummer is. Ergens wel jammer dat ze het nummer zo verstoppen, want het behoort zeker tot de beste tracks van het album.

Het Australische viertal heeft een redelijk album gemaakt. Een paar nummers zijn erg sterk, maar niet alle nummers halen dat niveau. Het is zeker aan te raden om het een kans te geven als je van frisse psychedelische rock houdt. Maar de gemiddelde muziekliefhebber zal er niet van wakker liggen.
Recensent:Jeroen Aerts Artiest:Roger That Label:Rough Trade Records
Audrey Horne – Audrey Horne

Audrey Horne - Audrey Horne Audrey Horne , sommige mensen zullen de naam kennen uit de muziek, anderen...

My Bubba & Mi – How It’s Done In Italy

My Bubba & Mi - How it's Done in Italy My Bubba & Mi bestaat uit drie dames. Eén komt uit Denemarken, de ander...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT