RECENSIE: Jukka Eskola - Walkover

Jukka Eskola – Walkover
recensie cijfer 2009-12-22 Van het Finse jazz label Ricky Tick verschijnt met Walkover weer een nieuwe plaat in de reeds verschenen reeks van jeuzelende jazz. De door Jukka Eskola gespeelde plaat is alweer het derde solo project van deze trompet speler, menigeen zal echter meer bekend zijn met het Five Corners Quintet waar Jukka uit afkomstig is.

Na een korte nietszeggende intro is al snel het zwaktepunt van de gehele cd duidelijk. Op geen enkel moment weet het de luisteraar ook maar enigszins te inspireren. Wat op het eerste gezicht een lekkere beat is bij ‘Jova’ wordt al snel weer tot onzinnig gejengel gedegradeerd. Hier en daar een knallende saxofoon of gitaar solo had dit nummer veel overtuigender gemaakt, in plaats van de saaie pianoriedeltjes en licht trompet geneuzel. Jukka Eskola is duidelijk het zwakke element in de verschillende nummers.

Het nummer ‘Dark Corner’ klinkt ook weer als een nachtkaars die maar niet uit wil gaan, gedurende het hele nummer ben je geneigd te geloven dat de muziek langzaam wegsterft. Desondanks komt de hele tijd Jukka, alsof hij dat op zijn laatste kracht moet doen, weer naar boven drijven met wat trompet melodietjes.

Walkover is een plaat geworden die zeker niet onaardig wat doorjengelt, maar op geen enkel moment echt krachtig weet te worden noch op een andere manier je aandacht weet te trekken. Terwijl Jukka in andere projecten nog wel eens een kleine afrobeat wist te produceren, wijkt Walkover hier nergens boven de achtergrond jazz uit. Terwijl het project nog wordt aangeprezen als moderne jazz met een frisse insteek, is Walkover niet meer dan een achtergrondmuziekje dat dan wel weer net te luid aanstaat om je gemakkelijk bij te voelen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Jukka Eskola Label:Ricky-Tick Records
Swallow The Sun – New Moon

Swallow the Sun - New Moon Swallow The Sun is een doom/death formatie die ondanks het regelmatig...

MDR Symphony Orchestra ft. Joy Delaine, Bilal, Dwele & Tweet – The Dresden soul symphony

MDR Symphony Orchestra - The Dresden Soul Symphony Op The Dresden Soul Symphony horen we een combinatie van een klassiek...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT