RECENSIE: The Temper Trap - Conditions

The Temper Trap – Conditions
recensie cijfer 2009-09-18 Eind vorig jaar scoort The Temper Trap in thuisland Australië een hit met de single ‘Sweet Disposition’. Langzaam maar zeker krijgt het nummer ook in de rest van de wereld de nodige aandacht, mede dankzij een prominente plek in de film ‘500 Days Of Summer’.

‘Sweet Disposition’ staat uiteraard ook op Conditions, het debuutalbum van de The Temper Trap dat in juli in ons land verschenen is. De plaat is geproduceerd door Jim Abbiss, die eerder werkte met onder andere UNKLE, Adele en Arctic Monkeys. Conditions werd overigens in twee delen opgenomen. De eerste sessie vond plaats in 2008 en leverde onder andere ‘Sweet Disposition’ op. In maart van dit jaar ging de band opnieuw vanuit Melbourne naar Londen om het album te completeren.

De muziek van The Temper Trap is door Abbiss helaas behoorlijk gladgestreken. Bijna alle scherpe randjes zijn eraf. Opvallend is wel dat de tweede single ‘Science Of Fear’ juist één van de hardere nummers van de plaat is. De gitaar aan het eind is vrij stevig en ook het programmeerwerk van DJ Shadow is erg geslaagd. Dit maakt ‘Science Of Fear’ meteen tot het leukste nummer op het album.

Ook de instrumentale afsluiter ‘Drum Song’ is goed, opnieuw omdat het afwijkt van de rest van de plaat. In dit nummer zijn de gitaren ook vrij stevig en de drums spelen, uiteraard, een belangrijke rol.

De meeste andere nummers op Conditions worden vooral gekenmerkt door de hoge stem van zanger Dougy Mandagi en deze gaat eerlijk gezegd al snel tegenstaan. Daarnaast zijn de meeste songs gewoon niet zo sterk. ‘Sweet Disposition’ is natuurlijk wel een goed nummer, maar dat wisten we al. Daarnaast is ook ‘Fader’ wel een goede song en ook de ballad ‘Soldier On’ is zeker de moeite waard.

Al met al is Conditions een aardige plaat met een aantal goede songs, maar meer ook niet.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:The Temper Trap Label:Pias
The Dandy Warhols - The Dandy Are Sound

The Dandy Warhols - The Dandy Warhals are SoundVraag een willekeurig iemand wat het eerste is waar hij aan denkt bij The...

Frank Turner – Love, Ire & Song

Frank Turner - Love, Ire & Song De Engelse folkzanger Frank Turner begint zijn muzikale carrière in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT