RECENSIE: Jose Roberto Bertrami - Aventura (ft. His Modern Band)

Jose Roberto Bertrami and his Modern Sound – Aventura
recensie cijfer 2009-07-22 Far Out Recordings is een label welke er altijd voor zorgt dat de Braziliaanse folkmuziek wereldwijd in leven gehouden wordt. Zo wordt ook Aventura , het zevende album van Jose Roberto Bertrami , uitgebracht bij dit label. De naam zal wellicht bij weinig mensen een lampje doen branden. Bekender is waarschijnlijk Azymuth, de band waar Jose jarenlang band leider, keyboard speler en zanger was. Waar Azymuth hier en daar nog wist de swingen, is het snelle element helemaal van Aventura verdwenen. Hierdoor weet de experimentele jazz met hier en daar bossanova en funk invloeden op geen enkel moment echt te boeien.

Bij ‘O Pescador’, wat slechts het vierde nummer op de cd is, begint de ergernis echt toe te slaan als er weer een niet boeiend piano spel wordt ingezet. En waar wederom geen enkele melodie in te herkennen is. Zelfs als we vol goede moed dan de cd doorspoelen naar het laatste nummer ‘Conversation’ komt men bedrogen uit. Door het enige gastoptreden is de hoop meer dan aanwezig dat met een leuke zangpartij hier wellicht een leuk nummer uit naar voren komt. Maar het nauwelijks een minuut durende nummer brengt ook weinig vernieuwing.

Dit laatste album van Jose is waarschijnlijk geschreven met de insteek een heerlijke lounge plaat op de markt te brengen. Helaas is al het gejengel ook voor de achtergrond niet om aan te horen. Dan rest alleen nog de vraag waarom de band van Jose Roberto in vredesnaam His Modern Sound heet, want moderne muziek is deze plaat echt in de laatste plaats. Jose Roberto Bertrami mag dan een legende zijn met een latin grammy op zak, voor deze plaat zal een grammy zeker niet in het verschiet liggen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Jose Roberto Bertrami Label:Farout Recordings
Tim “Ripper” Owens – Play My Game

Tim "Ripper" Owens - Play My GameDe carrière van Tim “Ripper” Owens is er één van pieken en dalen. Op het...

Naomi Shelton and the Gospel Queens - What Have You Done, My Brother

Naomi Shelton and the Gospel Queens - What Have You Done, My Brother? In tijden dat de hele muziekwereld refereert aan de rock (& roll) uit de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT