RECENSIE: Witness the fall - Witness the Fall

WitnesstheFall
2004-11-12 Hoewel het cd-boekje een donker gekopieerd gevouwen papiertje is en het schijfje een zelf gebrande cd is waar met een zwarte pen ‘Witness the Fall’ opgeschreven staat, doe ik evengoed deze met vol vertrouwen in de cd-speler. Je kunt met wat vrienden een band beginnen en zelf wat in de microfoon gaan schreeuwen. Of je kunt gewoon fucking goeie metal/hardcore maken, zoals deze band uit Breda dat doet in dit kwartiertje. De schreeuw stem wordt vaak vervangen door een rustig praatstukje en de power akkoorden worden vaak vervangen door zweverige riffjes, waardoor de cd zeker niet gaat vervelen.

Als je naar de website van deze band gaat staat er ‘creating something new’, echt nieuw is de muziek natuurlijk niet, maar van een band die nog maar een aantal jaren bestaat kun je dit misschien ook niet verwachten. Al de bandleden gebruiken een alias. Zo heet de zanger ‘The Undespitable King’. Het is de band duidelijk hoog in de bol geslagen, hoewel er verder niks op- en aan te merken is op deze promo cd.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Witness the fall Label:Eigen Beheer
nihilisten-etwoaschentussenin

De Nihilisten - Etwoaschen TusseninBij Vlaanderen en hip hop denk je al snel aan ’t Hof van Commerce. De...

TSTGU-northandsouth

The Spirit That Guides Us - North and South Ik vertrouwde ze al niet, de Viva’s en Cosmo’s van deze wereld. Nu werd er...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT