RECENSIE: Polydrone - /2

Polydrone – /2 (EP)
recensie cijfer 2009-06-11 In 2008 bracht Polydrone hun eerste demo uit. Toen nog met z’n drieën, wisten ze met de Retrolution demo menigeen te verassen. De eigen productie was van behoorlijke kwaliteit en de beukende riffs beloofden veel goeds voor de toekomst. De band heeft in een korte tijd een flinke stap gemaakt en groeide uit tot een vijftal. Dit vijftal heeft nu vier nieuwe nummers opgenomen in de IJlandstudio in Amsterdam. De EP heeft de titel /2 (spreek uit als: Divided by two) en beukt rete hard.

De plaat opent met ‘All Dead Dave’. Wat panische klinkende gitaarriffs knallen de huiskamer binnen en al snel gaat de band er in hoog tempo tegenaan. Een prima track waarin meerdere metal subgenres worden samengesmolten. Van death, tot core, tot thrash. Naast de flinke grunts, vette riffs en een solo op zijn tijd, is er ook plaats voor een cleane zang. Dit maakt de plaat een stukje toegankelijker, maar hier ligt ook een valkuil. Niet goed ingevuld kan dit een plaat maken of kraken. In het eerste nummer haalt de cleane zang een beetje de kracht uit het nummer, waar het in de tweede track ‘Redemption’ wel een toegevoegde waarde heeft. Redemption is verder een gigantisch harde track.

Ook in de andere twee nummers stijgt Polydrone boven zichzelf uit. ‘Inevitable’ is een thrashy/metalcore-achtige track. Hier en daar kan er een redelijk potje gemosht worden, de cleane zang blijft twijfelachtig. De afsluiter van de plaat is ‘Sunburn’. Dat begint met een behoorlijke death metal sound, waarna toch weer vooral de aanslsluiting bij metalcore wordt gezocht.

Al met al is /2 een hele vette metalplaat van Nederlandse bodem. De samensmelting van verschillende subsgenres is tot een goed uitgebalanceerd geheel geworden en de plaat blijft daardoor verassend en frist. De band is het best bij de erg harde stukken, de softere kant en dan met name de cleane zang kan nog wat aandacht gebruiken. Hier staat een dijk van een band en ik ben benieuwd of ze een full-length lang kunnen boeien.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Polydrone Label:Eigen Beheer
Patrick Watson – Wooden Arms

Patrick Watson - Wooden ArmsHet massaal bejubelde Close To Paradise luidde een bescheiden doorbraak van...

Conor Oberst And The Mystic Valley Band – Other South

Conor Oberst & the Mystic Valley Band - Outer South Eerst was het Bright Eyes, toen kwam er een zogenaamd solo-album onder zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT