RECENSIE: Ward 21 - Genesis

Ward 21 – Genesis
recensie cijfer 2009-06-18 Dancehall is eigenlijk maar een vreemde eend in de bijt in de muziekwereld. Waar in elk ander deel van de branche men elkaar kapot procedeert omdat er delen van nummers gestolen zouden zijn, zijn deze praktijken hier gewoonte. De ontwikkelde riddims zijn eigendom van iedereen en het is dan ook niet bijzonder als een beat op verschillende albums komt te staan. Dit brengt wel het risico met zich mee dat je dancehall albums al snel beter gaat vinden dan ze werkelijk zijn. Zo is het ook met Genesis , het laatste album van Ward 21 .

Ondanks de keuze van bekende riddims, weet de groep heel matig te overtuigen. Op een nummer als ‘All Around The World’ op het zogenaamde ‘Tunda Clap’ riddim weet een schreeuwende Ward 21 met een goedkoop refreintje echt niet uit het riddim te halen wat collega artiesten als Elephant Man en Bounty Killer wel lukten. Zelfs Elephant Man himself doet nog een duit in het zakje op Genesis maar ook hem lukt het niet om zijn gebruikelijke kunstje te vertonen, overtuigend binnen komen knallen. Waarschijnlijk zit de (door Elephant Man vaker gemaakte) fout in zijn poging om het refrein zelf in te zingen.

Alleen op ‘Here I Come’ laat Ward 21 weer het niveau horen waarmee ze op U know how we roll en Mentally Disturbed de Dancehall wereld binnen knalden. Hoorden we maar meer van dit niveau!

Na twee uitstekende albums lijkt Ward 21 met haar derde album voor de makkelijke weg gekozen te hebben en dat is erg jammer. Desondanks zijn er nog verscheidene lekkere riddims op de cd te vinden, en belooft de keuze voor de hardere beats nog steeds de harde Ward 21 optredens die we al een paar keer eerder door deze heren voorgeschoteld kregen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Ward 21 Label:Groove Attack
Diversen – Hiphop In Je Smoel Volume 1

Various - Hiphop in je Smoel vol 1 Hiphop In Je Smoel bestaat in september 10 jaar en is van plan dat flink te...

Killah Priest – The Exorcist

Killah Priest - The Exorcist Killah Priest is een van de rappers die zijn oeuvre heeft toegespitst op,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT