RECENSIE: Spawn - Hosdroplos

Spawn – Hosdroplos
recensie cijfer 2009-02-13 De naam Spawn zal de meeste mensen in eerste instantie niet zo veel zeggen, maar toch heeft de ska band de laatste jaren een aardig grote groep fans opgebouwd in de Achterhoek. Hun tweede cd Hosdroplos maakt met gemak duidelijk hoe het hen gelukt is om een fanschare op te bouwen zonder hulp van commerciële partijen; gewoon goede, swingende ska maken!

De cd opent met het nogal standaard, maar desondanks erg leuke ska liedje ‘Broke Again’. Geheel in de stijl van alle andere ska bands is er een snelle melodie met een aanstekelijk refrein. Geheel in de stijl van ska maakt dit nummer je gewoon lekker vrolijk en hyperactief. Echt krachtig is ‘Balkan Fever’, het nummer is opgezet als een cross over tussen ska en, zoals de titel van het nummer al zegt, balkan muziek. Dit concept werkt erg goed en zorgt ervoor dat deze cd in een klap boven het gemiddelde uitgetild wordt. Bij het horen van ‘Balkan Fever’ is de allerlaatste nationaliteit waar je aan denkt wel Nederlands, en daar mogen ze trots op zijn.

Geruisloos gaat dit nummer over in ‘Party Dwarfs’ en wederom is de titel weer perfect gekozen. Op een langzaam ska ritme vertelt Edwin Siahaija een verhaal om in de refreinen opgevangen te worden door de mensen van Spawn. Bij het luisteren van deze track zie je zo een stel dwergen voor je die tijdens het werk zingen om de stemming erin te houden.

Spawn heeft met hun tweede album weer een verrassend goede cd afgeleverd. Door zich niet enkel te beperken tot de huis, tuin en keuken ska, maar haar muziek te mixen met reggae, balkan, rock en punk is de cd een waar feest voor het oor geworden. Na het luisteren van Hosdroplos is het meer dan duidelijk geworden waarom de achterhoek hen al op handen draagt, voor deze opzwepende ska is geen festivaltent te klein. Laat Spawn maar komen deze zomer!


Eerdere recensies van Spawn:
- 08-01-2006: Spawntaneous.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Spawn Label:Eigen Beheer
Fear of Nothing – New Morality

New Morality - Fear of NothingDe uit Arnhem afkomstige hardcore/punk formative New Morality zijn er maar...

Nashville Pussy - From Hell to Texas

Nashville Pussy - From Hell to Texas Rock’n’Roll band Nashville Pussy met vuige cd-namen als High as Hell ,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT