RECENSIE: SuffiX - A Dozen Faces

SuffiX - A Dozen Faces
recensie cijfer 2009-01-31 SuffiX is een Leidse hardrockband die werd opgericht door Joris Scharpff (gitaar) en Robin van Leeuwen (drums). Oorspronkelijk bestond de band uit drie heren en twee dames, maar de dames zijn inmiddels vertrokken en vervangen door nog twee heren. Naast de twee oprichters bestaat de band nu uit Paul Dekker (zang), Rustin Ramadhin (bas) en Sjoerd van der Vlugt (gitaar). Door deze personeelswijzigingen werd het geluid van SuffiX wat steviger. Speelde de band eerst nog rocknummers met een behoorlijke funk-inslag, tegenwoordig maakt SuffiX hardrock met wat nu-metal invloeden erin.

De in eigen beheer uitgebrachte EP A Dozen Faces bevat drie nummers waarin SuffiX deze nieuwe sound laat horen. Opener ‘Forgotten’ is een hoekig nummer met desondanks een erg lekkere zangmelodie in het refrein.

‘Sorry For The Hold Up’, de tweede track op A Dozen Faces begint met een zangpartij die sterk aan de punkband Undeclinable Ambuscade doet denken. Verder is het gewoon een lekker nummer. Hetzelfde geldt voor de afsluitende titeltrack, die een iets voller geluid heeft dan de andere twee nummers.

Al met al is A Dozen Faces een leuke EP. Echt wereldschokkend is het allemaal niet, maar SuffiX heeft zeker iets. Helaas is de geluidskwaliteit niet echt geweldig. Zo zit de zang wel erg vooraan in de mix en is het totaalgeluid erg zacht. De stereo moet een behoorlijk stukje harder dan bij de meeste andere cd’s. De muziek van SuffiX knalt hierdoor niet echt uit je speakers en dat is op zich wel jammer. Met een wat voller geluid zou het waarschijnlijk net wat meer overtuigen.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:SuffiX Label:Eigen Beheer
Pete Philly & Perquisite - Mystery Repeats Live

Pete Philly & Perquisite - Mystery Repeats - The Live EditionJe voelt je als fan van Pete Philly & Perquisite toch kortstondig...

Springsteen - Working On A Dream

Bruce Springsteen - Working On A Dream Magic is nog maar krap anderhalf jaar oud en de zeer succesvolle Magic...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT