RECENSIE: Malibu Stacy - Marathon

Malibu Stacy – Marathon
recensie cijfer 2009-01-11 Iedere Nederlandse popliefhebber kent Humo’s Rock Rally, de Vlaamse bandwedstrijd, die in de loop der tijd een enorme lijst aan goede en succesvolle bands opleverde. Novastar, dEUS, Milow, Goose en Das Pop, allemaal stonden ze ooit in de finale van Humo’s Rock Rally. De Waalse tegenhanger van Humo’s Rock Rally heet Concours Circuit en is in ons land een stuk minder bekend. Deze wedstrijd werd in 2004 gewonnen door Malibu Stacy, een band die zichzelf vernoemde naar een pop uit de animatieserie The Simpsons.

In 2006 bracht Malibu Stacy het goed ontvangen debuutalbum G uit. De band werd in de pers vergeleken met bands als Weezer, Maxïmo Park, Strokes, Pixies, Spoon en Grandaddy. Het van G afkomstige ‘Los Angeles’ werd een hit in Wallonië en kwam bovendien in het computerspel Fifa 2007 terecht.

Binnenkort verschijnt het tweede album van Malibu Stacy, getiteld Marathon. Deze keer heeft de band zich meer laten beïnvloeden door Phil Spector pop en surf muziek. Het resultaat is opnieuw een prima popplaat die vooral opvalt door het enthousiasme dat de band uitstraalt en de geweldige koortjes. Hiernaast zijn de liedjes ook nog eens dik in orde.

Opener ‘Hotel De Police’ knalt gelijk uit je boxen met leuke handclaps en een catchy koortje. Het tweede nummer ‘I Was Spartacus’ is een stuk rustiger, maar overtuigt misschien nog wel meer. Andere toppers zijn ‘Ladies Can’t Drive’, ‘Bonadona’ en ‘Troublemakers’. Het laatstgenoemde nummer heeft vooral een erg sterk laatste stuk. Het absolute hoogtepunt van Marathon is ‘Black Shoes’. In dit bijna zes minuten durende nummer worden slepende passages afgewisseld met wat snellere stukken. Het resultaat is echt geweldig.

Al met al is Marathon gewoon een lekkere plaat. Het enige minpuntje is dat het na een tijdje allemaal wel een beetje eenvormig gaat klinken waardoor de nummers aan het eind van de plaat wat minder weten te overtuigen dan die aan het begin. Bijna aan het eind maakt ‘Black Shoes’ echter weer veel goed.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Malibu Stacy Label:Pias
The Sedan Vault – Vanguard

The Sedan Vault - VanguardHalverwege Vanguard , tijdens het heerlijk groovende ‘Unidentified Flying...

Amadou & Mariam - Welcome to Mali

Amadou & Mariam - Welcome to Mali Hoe zomers wil je het in de winter hebben? Ook wel origineel natuurlijk, om...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT