RECENSIE: PPGO - A New Consolation

a New Consolation
2003-12-09 PPGO, de bandnaam is bijna net zo lelijk als de hoes zelf. But never judge a book by it’s cover, zoals PPGO hier bewijst met hun cd ‘A New Consolation’. De 3 heren van deze Almeerse band hebben deze cd in eigen beheer uitgebracht, en zijn er zelf erg blij mee. En dat is te begrijpen.
De cd laat vele kanten van de band horen. Zo is het eerste nummer een heerlijk doorjakkerende rocksong, met uiterst functionele gitaarpartijen en een heerlijke baslijn die om de melodie heen dartelt. Het tweede nummer daarentegen is een popliedje dat zo van een willekeurige studentenband had kunnen zijn. Makkelijk meezingbaar, vrolijk en fris van de lever. En zo zijn er meer verschillende kanten van de band die hier naar voren komen. Af en toe wordt er à la Soundgarden stevig gerockt, al dan niet met vervormde zang. Ook van een ballad meer of minder is PPGO niet vies. Het sterkst is de band echter wanneer het pakkende melodieën speelt met een melancholisch laagje en een beetje Pink Floyd invloeden, zoals in prijsnummer ‘Seems together to me’. Op zulke momenten lijkt Incense niet ver weg. Ook hidden track ‘Highway to heaven’ is prachtig, bovendien wordt hier voorzichtig met elektronica gewerkt. Dat de teksten op deze cd dan af en toe een beetje simpel zijn en niet elk nummer even sterk, doet er dan niet meer toe. Nu die hoes nog.
Recensent:Jasper van Vugt Artiest:PPGO Label:Eigen Beheer
Hoes Ashtray Sounds

Qrio - Ashtray SoundsVoor de prijs van coolste songtitel van het jaar dingt Qrio bij deze mee. Met...

Cover River Runs Again

Life Of Agony - River Runs Again: Live 2003 Een tweede liveplaat van een band die tijdens haar bestaan maar drie platen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT