RECENSIE: Mercenary - Architect of Lies

Mercenary - Architect Of Lies
recensie cijfer 2008-03-05 Het Deense Mercenary is onlangs bevallen van hun vijfde kindje. Na wat matige albums en bekendheid lijkt het met Architect Of Lies helemaal goed te komen. Om het nieuwe album te promoten stond de groep namelijk als support bij de Amerikaanse heavy metal band Megadeath. Een beter release-party kun je je haast niet wensen. De 17-jarige groep bestaat uit maarliefst zes leden (waarvan we enkele kunnen kennen uit Panzerchrist, Behind the Curtain, Pretty Maids, Feticide, Ferocity en Transparent) en is dit is de eerste uitgaven zonder oprichter Henrik "Kral" Andersen.

De groep stond al lang te springen om opnieuw de studio in the gaan en heeft zo goed als alles geschreven uit spontaniteit. Dit resulteert in een erg sterk, melodieus en catchy toch complex album. ‘Het album is zoals elke metalfan een album zou willen zien’, roept de band. Naast de muziek is er ook veel aandacht besteed aan de artwork – wat vaak bijna even belangrijk is. Dit is gedaan door Dark Tranquillity gitarist Niklas Sundin, die overigens niet te horen is op dit album; een gemiste kans.
Mercenary heeft inderdaad een mooi album uitgebracht die voor de power/melodic death metal-fans zeker een pareltje zal zijn. Echter zal het meer voor tijdelijk vermaakt staan; erg vernieuwend en verrassend is de groep op het laatste album namelijk niet.

P.s: Van de uitgave zijn twee versies uitgekomen. Eén normale en een limited edition inclusief de bonus track ‘Death Connection’ en een dvd met live materiaal van hun Bang Your Head en Summer Nights festivaloptredens vorig jaar.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Mercenary Label:Century Media
Zimmers Hole- When you were shouting at the devil..we were in league with satan

Zimmer's Hole - When you were shouting at the devil... We were in...Wanneer je als metalhead over een beetje humor en relativeringsvermogen...

Firewind – The premonition

Firewind - The Premonition Toen ik de nieuwste cd van de melodieuze metalband Firewind in de cd speler...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT