RECENSIE: TeaSeR - What we will find

Southern Harvest Company
2003-08-04 Jezus Christus, heb ik dit? Gelukkig wordt de zang na het eerste couplet iets beter, maar een zwakke opener is een slecht begin. Het eerste liedje, of dat nu van een cd is of van een optreden, moet gewoon sterk zijn en knallen, als een soort visitekaartje. Hier zijn we, maak je borst maar nat, zoiets goeds als dit heb je nog nooit gehoord.
Wat wel een goed visitekaartje is, is de bandnaam. Southern Harvest Company, het klinkt een beetje als de AOR uit het zuiden van de VS, en in deze richting moeten we het gebodene op de ‘What we will find’ dan ook zien. Aan de naam weet je eigenlijk al genoeg. Goudeerlijke, hardwerkende boerenzonen die na het spelen van covers van hun muzikale helden zelf ook liedjes in dezelfde stijl zijn gaan schrijven. De instrumentbeheersing is er, maar dit hoeft niet altijd getoond te worden. Het spelen moet wel in dienst van het liedje blijven en dat vergeet de gitarist soms wel even met zijn soli. Dit zijn echter wel de momenten dat de gitarist goed te horen is.
Het titelnummer is het mooiste zelfgeschreven liedje van de cd, waarin de (samen) zang wel goed klinkt en kan bekoren. De gitaarsolo had nog wel korter gemogen voordat deze de fade-out inzet, maar al met al is het het beste nummer van de cd. Ghosttrack ‘Howlin at the moon’ wordt fraai vertolkt, maar dat is niet voor niets een cover. Wetende dat de band pas een jaar bestaat, en noodgedwongen zelf maar is gaan zingen, is deze mini-cd niet slecht, maar kan de band vast beter met wat meer ervaring, een wat kritischere blik en een betere zanger.
Recensent:Jasper van Vugt Artiest:TeaSeR Label:Eigen Beheer
jaya

Jaya The Cat - First Beer Of A New DayHet Amsterdamse platenlabel 4-Tune Records heeft zich de afgelopen paar jaar...

Lo-Lite

Lo-Lite - Sidekicks Hoe deze cd hier bij Festivalinfo gekomen is, is een klein raadsel. Uit een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT