RECENSIE: Norther - En

Norther - N
recensie cijfer 2008-01-25 Wanneer je ruzie wilt met de jongens van Norther, moet je ze gaan vergelijken met Children Of Bodom. De Finse band wordt namelijk vaak vergeleken met ze en ze worden er helemaal gek van. Geluk heeft de Scandinavische death metal band op hun vijfde album afstand gedaan van hun Children Of Bodom geluid en is een eigen weg ingeslagen.

Het schijfje draagt simpelweg de naam N en bevat twaalf nummers. Eén hiervan kennen we reeds en draagt de title ‘Frozen Angel’. Dit nummer komt van hun No Way Back en is opnieuw opgenomen. De muziek van het vijftal kenmerkt zich door de twee zangers/gitaristen; Petri Lindroos (met een ruwe stem) en Kristian Ranta (met een schone stem). Overigens is Lindroos tevens de full-time gitarist/zanger bij de folk metalband Ensiferum!
Voordat het album het daglicht zag verscheen het nummer ‘We Rock’ reeds op hun MySpace. Dit is ook de eerste single geworden en laat horen dat de 12-jarige band inderdaad een nieuwe kant is opgeslagen. N is een stuk melodieuzer en divers dan de vorige albums.

Het jaar 2008 heeft voor Norther een erg positieve start en ze kunnen trots zijn op de vijftig minuten metal die ze gemaakt hebben. De heren zelf staan te springen om hun live versies aan het publiek te laten horen en doen verschillende landen aan. Dit ander andere als support-act van hun landgenoten Turisas, in Nijmegen.
P.s. Mocht je veel geduld hebben; dan kun je ook de limited-edition digipak kopen, deze zal drie bonus tracks gaan bevatten.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Norther Label:Century Media
Warbringer – War Without End

Warbringer - War Without EndOndanks het feit dat de heren van Warbringer uit het zonnige L.A. afkomstig...

suicide silence - the cleansing

Suicide Silence - The Cleansing Dankzij een geweldige tour (support bij Parkway Drive en Bury Your Dead)...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT