RECENSIE: Soldiers - End of Days

Soldiers - End Of Days
recensie cijfer 2007-10-11 Al een aantal jaar horen we bands genres maken genoemd naar hun geboorteplaats. Britpop, East Coast-rap, West Coast-rap, New York City hardcore, Palingsound (Volendam) en wanneer het aan Soldiers ligt kunnen we binnenkort Long Island hardcore aan de lijst toevoegen. Dit is een eiland voor de Amerikaanse kust in de staat New York, welke de band graag laat vallen in hun biografie. Met deze sound vult het vijftal onlangs hun debuut End Of Days.

Hoewel ze pas sinds april vorig jaar bijeen zijn, hebben de leden al heel wat ervaring en kennen we drummer Dan Bourke en gitarist Rick Jimenez reeds uit de hardcore band This Is Hell. Echter is Jimenez niet de gitarist in deze, maar de zanger die de dertien nummers vult in dit nieuwe project. Naast dit duo zijn ook een aantal ex-leden van This Is Hell te horen als gast op de plaat, waaronder Jeff Tiu – welke tevens verantwoordelijk is voor het artwork.
Volgens hun MySpace kunnen we ze ergens vinden tussen de bands Blacklisted, Sick Of It All, Terror en First Blood. Met dit alles is het dan ook geen schrik dat de band de ondertitel Fuck Off...You're Fucking Soft! draagt.

Hard zijn de korte nummers (minimaal vijftig seconden) op het album inderdaad en doen This Is Hell lijken op een popgroep. Passend bij deze harde(re) muziek zijn ook de vele breakdowns, het opbouwende muzikale stuk wat zeer geliefd is bij de hardcore dansers. Ook zijn de nummers verschillend genoeg om te verzekeren dat dit debuut album geen minuut zal vervelen.

Helaas is er niet echt geen tijd om dit pareltje te promoten, de heren zijn momenteel druk op tour met hun andere band . Wellicht hadden ze dit half uurtje muziek beter op later/eerder tijdstip uit kunnen brengen, of gewoon achteraf alsnog met een tour komen; want zulke muziek hoor je live te beleven!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Soldiers Label:Trustkill
City Sleeps - Not An Angel

City Sleeps - Not an Angel City Sleeps werd zo ongeveer twee jaar geleden opgericht in Atlanta en wist...

Northern State - Can I Keep This Pen

Northern State - Can I Keep This Pen Toen The Simpsons net een beetje van de grond kwamen werden er massaal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT