RECENSIE: Memphis May Fire - Memphis May Fire

Memphis May Fire – Memphis May Fire EP
recensie cijfer 2008-01-17 Memphis May Fire is een band welke onlangs tekende bij het label Trustkill. Volgens eigen zeggen combineren ze het beste van ZZ Top en Underoath. Begin 2007 hebben ze dit schijfje al een keer uitgebracht maar nadat ze bij Trustkill hebben getekend is het nog een keer uitgebracht. Betere kwaliteit en een wat mooier artwork. De plaat is wel nog steeds een EP en heeft ook nog steeds Memphis May Fire, oftewel een self- titled EP.

Voor de mensen die nog nooit hebben gehoord van Memphis May Fire kunnen zich het beste iets indenken wat inderdaad te maken heeft met Underoath. Memphis May Fire is snel en gunt je geen moment om bij te komen tijdens deze vijf nummers tellende EP. De titels van de nummers zijn een beetje apart en ook de muziek heeft iets wat je niet kunt benoemen. Dingen die je niet kent probeer je vaak te vergelijken met iets wat je al wel kent uit dat genre. Zo schieten bands zoals A Fire Inside (AFI), Crash My Deville en Across Five Aprils je te binnen luisterend naar Memphis May Fire. Maar Poison The Well, Meleeh en God Forbid zullen hier ook niet misstaan. Dit laat zien dat ze een eigen sound hebben en het niet het zoveelste bandje is dat achter de rest wil aanlopen.

Het hoogtepunt van deze EP is het tweede nummer genaamd ‘Neutro Cameras vs. Smuggled Nuclear Bombs’. De zachte stem van zanger/gitarist Kellen McGreggor en de overdonderende stem van Chase Ryan zijn hier te subliem samengevoegd. De regel ‘I Stand Here Smoking These Cigarettes’ bezorgt je zeker kippenvel.

Een geweldige EP waarop wij een band horen die ons iets moois gaat brengen in het jaar 2008. Zo lezen we op het persbericht dat er een full- length staat gepland voor 2008. Want net zoals Trustkill beginnen we een beetje ziek te worden van de monotone scène. Hier kan Memphis May Fire wel eens verandering in gaan brengen. We wachten hier met volle spanning en spelen deze EP voor de zoveelste keer af in drie dagen.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Memphis May Fire Label:Trustkill
Stonerider - Three legs of trouble

Stonerider - Three Legs of Trouble Stonerider ging eerder door het leven als Fight Paris, dat een snelle en...

The Fleshtones - Take a Good Look

Fleshtones - Take a Good Look The Fleshtones maakt al meer dan 30 jaar muziek en was onderdeel van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT