RECENSIE: Coach Party - Killjoy

Coach
recensie cijfer 2023-12-30 Na enkele uitgebrachte EP’s is de tijd dan nu rijp voor debuutplaat Killjoy. Deze Britse band heeft de afgelopen tijd al goed kunnen warmdraaien, bijvoorbeeld als voorprogramma van Queens Of The Stone Age. Afkomstig uit het kleine Isle of Wight werd eerst het Verenigd Koninkrijk met hun rocksaus overgoten, nu is de rest van Europa aan de beurt. Coach Party is een jong en fris viertal dat met hun portie indierock laatst nog Nederland aandeed.

‘What’s The Point In Life’ brengt de frisse onbevangenheid van de band al direct aan de oppervlakte. Een helder indiegeluid met de prettige stem van zangeres Jesse Eastwood. Een dertien in een dozijn album wordt het na ‘Parasite’ al helemaal niet meer. Muzikaal en vocaal wordt door diezelfde Eastwood flink het gaspedaal ingetrapt. In nog geen anderhalve minuut is de toon gezet. Waarom überhaupt ook nummers van meer dan vier minuten als het met minder kan. Vette riffs wisselen gedurende het album af met fuzzy gitaren en strak drumwerk.

Maakt het Killjoy tot een rockstamper van nummer een tot tien? Nee, dat niet. Als ‘Born Leader’ al richting popmuziek gaat dan is ‘Be That Girl’ dat al helemaal. ”I feel like crying, I feel like dying” wordt ingezet bij ‘All I Wanna Do Is Hate’ en dan is de band het beste in vorm. Een beetje haten is niet erg.

Coach Party leunt wat geluid betreft op zowel de jaren negentig als hedendaagse pop. De afwisseling zorgt ervoor dat Killjoy tien nummers boeit en nergens echt eentonig wordt. Nu is dat ook bijna niet te doen binnen een half uur. Wat je hoort is niet een compleet nieuw geluid, maar het is geen diskwalificatie van de band. Killjoy is wel op haar sterkst als er van leer wordt getrokken. De rustige nummers zijn nu meer een overbrugging naar de meer heavy nummers. Al met al een prima eerste leg. De verovering kan verder gaan, Europa wees gewaarschuwd!
Recensent:Wilco de Man Artiest:Coach Party Label:Chess Club Records
Cover I Spy - While The War Began

I Spy - While The War Began Eerlijk is eerlijk, ondergetekende had nog nooit van I Spy gehoord. Zo...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT