RECENSIE: THALA - In Theory Depression

Thala
recensie cijfer 2023-12-17 n 2021 kwam haar eerste plaat Adolescence uit. Thala is geboren in Berlijn, maar haar smaak is Amerikaanse indierock in de lijn van The Breeders.

Thala is een knappe verschijning met een prettige warme, enigszins hese stem, waar ongetwijfeld aan gesleuteld is in de opnamestudio.

Het resultaat mag er zeker zijn. Hoogtepunt is 'Are You Thinking Of Me', dat in een lekker tempo alle remmen los gooit op de instrumenten. Een geheide hitsingle kandidaat. In 'Sink' gaat het tempo omlaag en zorgt de galm voor een breed en mooi geluid.

In ‘Curtain Call’ wordt de spanning lekker opgebouwd en horen we Smashing Pumpkins invloeden. Elke keer denk je, nu gaan de gitaren los, maar nee het blijft heerlijk ingetogen.

De EP is er absoluut een waar je niet depressief van wordt, behalve de hoes die mogelijk verwijst naar een postnatale depressie.

In Theory Depression is een knap tussendoortje waar Thala om aandacht vraagt "I feel like nobody knows me". Dat gaat met zulke fraaie platen niet lang meer duren. Hou je van The Breeders en The Cocteau Twins, dan is Thala je nieuwe liefde. Een depressie is dan gegarandeerd als je haar geheel voor jezelf wilt hebben, want deze dame gaat ongetwijfeld een groot publiek verleiden met haar muzikale snoepjes. Ondergetekende blijf na deze EP nog wel een tijdje denken aan Thala en kijkt al verlangend uit naar haar volgende plaat.
Recensent:René Obdeijn Artiest:THALA Label:Fire Records
Claud

Claud - Supermodels Supermodels is het tweede studioalbum van de Amerikaanse popzangeres Claud...

Cover Cut Worms - Cut Worms

Cut Worms - Cut Worms ‘Don’t Fade Out’, zo luidt de wanhopige wens van het eerste nummer van het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT