RECENSIE: The Aces - I`ve Loved You For So Long

Aces
recensie cijfer 2023-09-28 The Aces, voorheen The Blue Aces, is een dameskwartet afkomstig uit de Mormonen gemeenschap van Provo (Utah). Tegenwoordig opereert de band vanuit het zonnigere en vooral vrijere Los Angeles.

De zussen Cristal (zang, gitaar) en Alisa Ramirez (drums, vocals) worden aangevuld door Katie Henderson (gitaar, zang) en McKenna Petty (basgitaar, zang). De dames debuteerden in 2018, inmiddels zijn ze toe aan album nummer drie, dat luistert naar de titel I’ve Loved You For So Long.

De meegeleverde persbiografie wil vooral benadrukken dat The Aces indiepop maakt. Volgens de definitie op Wikipedia is indiepop een muziekgenre én subcultuur waarbij gitaarpop wordt gecombineerd met een DIY instelling, in tegenstelling tot de stijl en toon van mainstream popmuziek.

Die persbiografie kan meteen de prullenbak in want de eerste muzikale suggestie die Discogs doet na het intikken van The Aces is het aanbevelen van de complete discografie van Taylor Swift, Dat de dames volgens de bio voorvechters zijn van gay-rights (getuige optredens op NY Pride en OutFest) is sympathiek maar levert vooralsnog geen bonuspunten op als het over de muzikale prestaties gaat.

Het album opent met de titelsong ‘I’ve Loved You For So Long’. Dit mierzoete nummer met dito teksten vormt een ode aan de bandleden zelf en hun onderlinge vriendschap. Dit aalgladde popliedje is geen beste binnenkomer en valt zeker niet te rangschikken onder indiepop.

De rest van het album is vooral meer van hetzelfde. Het uptempo ‘Girls Make Me Wanna Die’ zou kunnen doorgaan voor een Avril Lavigne song (het is aan de luisteraar zelf te bepalen of dat een aanbeveling is of niet). ‘Suburban Blues’ heeft een stevig gitaarintro maar daarna zakt de song snel weg in een zoetsappige popbrij.

Ook de galmende gitaargeluiden in ‘Not The Same’ en ‘Stop Feeling’, die enigszins schatplichtig zijn aan The Cure, kunnen de boel niet meer redden. Het geheel blijft klinken als gladgestreken popmuziek, met dank aan de band zelf en medeproducer Keith Varon.

Het uitzitten van I’ve Loved You For So Long is een hele opgave. De band slaagt er maar niet in om de Taylor Swift associatie van zich af te schudden, laat staan dat er iets van indiepop te bespeuren is op het album. Het wordt tijd voor een nieuwe bandbiografie voor The Aces. Eéntje die de lading wel dekt!
Recensent:Bart Slaats Artiest:The Aces Label:Red Bull Records
Cover UNIFONY - UNIFONY III

UNIFONY - UNIFONY IIISongwriter/producer Minco Eggersman en producer/engineer Theodoor Borger...

Cover Trijntje Oosterhuis & Residentie Orkest Den haag - Trijntje Zingt Vrienten Met Vrienten Samen

Trijntje Oosterhuis & Residentie Orkest Den haag - Trijntje Zingt Vrienten Met Vrienten Samen Met... De meeste mensen kennen Henny Vrienten als bassist, zanger en tekstschrijver...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT