RECENSIE: Anna B Savage - Flux

Savage
recensie cijfer 2023-09-01 Anna B Savage is een singer-songwriter uit London. Ze brengt haar tweede album genaamd In Flux uit. De kracht van de plaat zit in haar stem die centraal staat. Deze stem is soepel, scherp en boeiend. Licht en zwaar als het past. ‘I Can Hear The Birds’ laat Anna’s stem goed horen, slechts begeleid op gitaar.
Geen moment mis je andere muziekinstrumenten.

Anna wil graag 45 minuten je oren lenen om deze plaat te doorgronden en tot je te laten komen. De plaat is leuk onderverdeeld in een A- en B-kant en je mag de hoes draaien om het te overzien. Zo gaat het ook met de cover die enigszins een spiegelbeeld opname is. Anna omschrijft haar plaat als: “Een krachtig, opgetogen album dat de complexiteit en variabelen van de mensheid, liefde, verlies en aardse verbinding onderzoekt.” Ja wat kun je daar mee als potentiële platen koper?

Het folk-elektronica genre komt duidelijk naar voren in het titelnummer ‘In Flux’ en in ‘Crown Shyness’. Twee fraaie nummers met vlotte synthesizer sounds, een lekker actief drum ritme en een ingetogen zingende Anna. Niet zo gek als je weet dar Mike Lindsay de producer is die in een band zit die folk-elektronica speelt. Anna is niet in een hokje te plaatsen maar stiekem denk je aan The Eurythmics bij deze 2 nummers. Het overige deel is veel soberder en meer singer-songwriter achtig, waarin Anna veelal slechts begeleidt door gitaar zingt zoals in het fraaie ‘Say My Name’. Je hoort aan elke vezel dat ze het meent. “And then you ask me, Do you think it’s hard to love you? I nod quickly, yes yes I think that is true.”

Liefde is wel een thema op deze plaat. Anna wil weer aandacht in haar leven en aangeraakt worden zoals ze het verwoord in het nummer ‘Touch Me’. Hoogtepunt van de plaat is de terechte single ‘In Flux’. Een drukker nummer met een heerlijke synth basloop en lekkere bliepjes/piepjes. Een nummer dat ook in Nederland wat meer airplay verdient.

De plaat In Flux is een mooie combinatie van singer-songwriter nummers met subtiele elektronische synthesizerondersteuning die deze plaat uniek maakt. De kracht zit in het weglaten, wat er voor zorgt dat het subtiel en verzorgd klinkt. Geen noot en instrumentatie te veel. Af en toe wat koperwerk waardoor In Flux des te verzorgder klinkt. Deze plaat kunnen we zonder meer liken, waarbij we het echt menen en niet maar even vluchtig op een knopje drukken. Nee, de 45 minuten Anna die wordt hiermee in zijn geheel geliked.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Anna B Savage Label:City Slang
Aiala

Aiala & Eltornado - DemonsDe plaat Demons doet denken aan dag en nacht. Zwart aan de bovenkant en wit...

Lisa O

Lisa O'Neill - All Of This Is Chance Bij de eerste zangnoten weet je meteen dat we met een Ierse zangeres van doen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT