RECENSIE: Hooveriii - Round Of Applause

Hoover
recensie cijfer 2022-12-04 Hoover III (of Hooveriii) is ontsproten aan het muzikale brein van Bert Hoover. Hoover III begon als een soloproject van naamgever Bert Hoover waarin hij zijn drumcomputer voorprogrammeerde en zichzelf begeleidde op gitaar. Na enige tijd verzamelde Hoover wat gelijkgestemde muzikanten om zich heen en werd Hoover III een band.

Gitarist Gabe Flores, bassist Kaz Mirblouk en keyboardspeler James Novick zijn de meest constante bandleden. De band uit het zonnige en smoggy Los Angeles maakt psychedelische muziek welke op A Round Of Applause meer neigt naar pop dan rock.

De band zegt zich te laten inspireren door de Canterbury-scene (o.a. Soft Machine en Gong). Die invloeden zijn op het eerste gehoor niet direct terug te vinden want de songs op het nieuwe album klinken behoorlijk toegankelijk en zijn meer dan eens voorzien van een dansbare beat.

‘Twisted And Vile’ is zo’n dansbare track. De song neigt naar Britpop met een aan het discotijdperk schatplichtige drumtrack als onderlegger. Het punky ‘My Directive’ is daarentegen een lekker onstuimige rocktrack. ‘The Runner’ gaat in hetzelfde tempo door, voorzien van een naar J.J. Burnell (the Stranglers) gemodelleerde, vette baslijn.

Bij ‘Stone Men’ dreigt Hoover III even moeder aarde te verlaten, maar een echte ruimtereis zit er toch niet in. Daarvoor is het psychedelische karakter van de band toch net te afgemeten. Zo wil de saxofoonsolo in ‘Iguana’ ook maar niet uit de bocht vliegen.

Bij de eerste klanken van ‘The Pearl’ schrik je als luisteraar even wakker. Alsof je midden in de Arbeidsvitaminen bent beland, want het piano-intro is sterk verwant aan Supertramp’s evergreen ‘Dreamer’. Het nummer heeft dan ook een behoorlijke ’70 vibe.

Hoover III heeft met A Round Of Applause’ een alleraardigst album afgeleverd. De plaat is wel meer voer voor popliefhebbers die niet vies zijn van een licht psychedelisch avontuurtje dan voor de doorgewinterde dopeheads die in wolken van pretsigaretten en paddothee zitten te wachten op oeverloze spacejams!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Hooveriii Label:No Exit
Sass

Sass Jordan - Bitches BluesDe Canadese zangeres Sass Jordan heeft al een indrukwekkende carrière. Een...

Cover DeWolff & Dawn Brothers - Double Cream

Double Cream - Double Cream DeWolff en Dawn Brothers zijn de beste respectievelijke bluesrock en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT