RECENSIE: The Blue Chevy's - The Night Calls

Blue Chevy`s
recensie cijfer 2022-06-14 The Blue Chevy’s zijn al meer dan dertig jaar een vaste waarde in het Belgische bluescircuit. Vaste waarden van de band zijn de broers Frederic (lead guitar, backing vocals) en Phillipe (drums) Martello en zanger en mondharmonicaspeler Kris Bries.

Buiten de vaste kern bestaat The Blue Chevy’s momenteel uit bassist Jean-Luc Cremens, rhythm gitarist Sven Smekens en de blazers Kim Vandeweyer (trompet, trombone, bugel) en Koen Desloovere (saxofoon).

The Blue Chevy’s heeft zich altijd volop gestort in het live circuit, getuige de vele optredens op bluesfestivals in met name België, Frankrijk en Nederland. De band heeft door de jaren heen het podium gedeeld met grootheden als The Fabulous Thunderbirds en Canned Heat. Mede hierdoor is de studioproductie van The Blue Chevy’s altijd wat achtergebleven. The Night Calls is (compilatieplaat Twice Fifteen niet meegerekend) pas het tweede volwaardige studioalbum van de band.

The Blue Chevy’s omschrijven als een bluesband zou de band tekort doen. De band vermengd haar elektrisch blues met een flinke dosis roots, rockabilly en rock & roll. The Blue Chevy’s moet je dan ook zoeken in de hoek van gelijkgestemden als The Paladins, The Red Devils en The Fabulous Thunderbirds.

Alle muziek en teksten op The Night Calls zijn van de hand van Frederic Martello en Kris Bries. Titeltrack ‘The Night Calls’ is een prima opener voor het album. Met dank aan het fraaie gitaarwerk en het gescheur op de mondharmonica door Kris Bries.

‘Willow Tree’ is een (jump)bluestrack waarop de mondharmonica opnieuw één van de hoofdrollen speelt. ‘Pick You Up’ is een stemmige rootsrock track en ‘Never Gone’ is voorzien van een lekkere Rolling Stones riff. ‘Cool Me Off’ vormt een waardige afsluiter van The Night Calls.

The Blue Chevy’s verkennen op The Night Calls geen nieuwe territoria. Dat mag je ook niet verwachten van een band die is gespecialiseerd in rootsmuziek. Het valt wel te prijzen dat The Blue Chevy’s op The Night Calls niet kiest voor de makkelijke weg door een verzameling covers uit te brengen met hier en daar een eigen nummer. De band brengt op het nieuwe album uitsluitend eigen werk. The Blue Chevy’s is met haar opzwepende blues en rockabilly bovendien een aanwinst voor elk bluesfestival in de lage landen.
Recensent:Bart Slaats Artiest:The Blue Chevy's Label:Naked-Records
MPG

Mark Pontin Group - KaleidoscopeAl bijna tien jaar wordt er door de Mark Pontin Group aan de weg getimmerd,...

Cover Tusky - What`s For Dinner?

Tusky - What`s For Dinner? De nieuwe release van Tusky bespreken kan niet zonder John Coffey aan te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT