RECENSIE: Suki Waterhouse - I Can`t Let Go

Suki
recensie cijfer 2022-06-19 “In the morning light i love like Suzi Quatro” de oren zijn dan meteen gespitst. Suki Waterhouse die haar roots Suzi Quatro kent? Nee, Suki ziet er op de hoes prachtig uit, met onder de ogen doorlopen zwarte mascara. Daar houdt de vergelijking met Suzi ook al snel op want schijn bedriegt. De plaat blijft keurig tussen de lijntjes, met uitzondering van de iets heftigere afsluiter ‘Blessed’, waar de gitaren iets vervormen.

Suzi is geboren in London. Suki is model, fotografe en actrice, die nu als zangeres haar eerste stappen zet. Suki is 1,64 lang en 54 kilogram aan de haak. Een lichtgewicht dus. Haar muziek heeft daar raakvlakken mee. ‘Moves’ klinkt zwaar aangezet en een beetje bombastisch, zonder een echte hook die blijft hangen. ‘Devil I Know’ is een stuk rustiger; meer pop met de prettige stem van Suki.

Gaandeweg blijkt dat de plaat I Can’t Let Go het vooral moet hebben van Suki’s stem. De songs klinken aardig maar blijven net niet hangen. De songs zijn ook relatief kort om echt instrumentaal even uit te pakken. Indiepop light. Maar het klinkt prima en gevarieerd en Suki heeft dan ook een goed team om zich heen verzameld, met producer Brad Cook aan het roer.

I Can’t Let Go is een dappere poging om in dit overbevolkte segment met een plaat te komen. Een lekker plaatje om even naar te luisteren, maar geen baanbrekend debuutalbum. Daarvoor blijft het allemaal te keurig binnen de lijntjes, waardoor het fraai (dreampop-achtig) klinkt, maar niet blijft hangen. Haar naam/merk heeft ze echter mee, zodat ze niet onder de radar blijft. Wordt ongetwijfeld vervolgd met een tweede, betere plaat.

Liefhebbers van Mazzy Star zullen dit een lekkere plaat vinden. Rustige nummers, lekkere lome gitaren en prima dreamy vocalen. Er zitten net geen pareltjes tussen die het geheel naar een hoger niveua tillen. Voor liefhebbers die Mazzy Star en Cigarettes After Sex niet kennen is dit een prima plaat. Ken je deze bands al wel, dan voegt deze plaat weinig toe. Meer van hetzelfde maar dan net iets minder. Voor een debuut desondanks een prima eerste plaat.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Suki Waterhouse Label:Subpop
Cover Andrea Motis - Loopholes

Andrea Motis - LoopholesDe Catalaanse trompettist/saxofonist/zangeres Andrea Motis wil graag laten...

Cover Boris - W

Boris (NL) - W. Het Japanse Boris weet keer op keer hun fans op het verkeerde been te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT