RECENSIE: Queen's Pleasure - Words To Live By, Suits To Die In.

Q P
recensie cijfer 2021-10-15 De plaat met de catchy naam Words To Live By, Suits To Die In begint dramatisch. Vanuit de verte komt er een sirene op en wordt er met een boel ruis opgebouwd naar een drop. Dit nummer ‘Niels’ van Queen’s Pleasure doet denken aan de opening van andere koninginnen, de opening van de plaat Villains van Queens of the Stone Age.

De plaat is geproduceerd door Edd Hartwell, hij heeft onder andere samengewerkt met The Kooks. Dat hoor je ook bij het tweede nummer van de plaat: het is vrolijke, dansbare poprockmuziek. ‘Alex Sender’ is een bijzonder nummer, met tempowisselingen, grappige drumfills en af en toe in de verte wat Arctic Monkeys.

De songteksten zijn niet altijd helemaal te begrijpen, maar dat kan ook aan de recensent van dienst liggen. Maar laten we het poëzie noemen. Zo zingt Jurre Otto bij ‘Panic From Dublin’: “You could start new and turn into a Belgian. But I'm having so many questions” .

Nu we het toch over Dublin hebben, de Ierse band Fontaines D.C. heeft veel gelijkenissen met Queen’s Pleasure. De stuiterende rock-’n-roll, messcherpe gitaarriffs hebben ze gemeen en beide zangers hebben een bezwerende manier van zingen.

De nummers die je de afgelopen tijd op 3FM en bij KINK hebt kunnen horen zijn ’Big Boys Loan’ en ’Sitter’, dit zijn nummers die het deze zomer ook goed hadden gedaan op de festivals.

Veel nummers van Queens Pleasure hebben de traditie om aan het eind te ontsporen. Het laatste nummer van de plaat, ‘To Mirror’, begint heel liefelijk, maar ook dit nummer wordt na ruim drie minuten een stevig, echt Queen’s Pleasure nummer met scheurende gitaren.

Queen`s Pleasure maakt het de luisteraar niet altijd makkelijk, maar daarom blijft het luisteren naar Words To Live By, Suits To Die In wel interessant. Het is een goed en energiek album, maar doet je ook verlangen naar een liveoptreden van de band.
Recensent:Freek Morren Artiest:Queen's Pleasure Label:Excelsior Recordings
Cover Djurre de Haan - Monsters En Freaks - Indiepop Voor Beginners-

Djurre de Haan - Monsters En Freaks - Indiepop Voor Beginners- Djurre de Haan is een zanger die je misschien beter kent als Akward I. Nu...

Cover Albaluna - Heptad

Albaluna - Heptad De Portugese formatie Albaluna (“halve maan”) is meer een concept dan een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT