RECENSIE: Compact Disk Dummies - Neon Fever Dream

CDD
recensie cijfer 2020-06-03 In 2008 begonnen de broers Lennert en Janus Coorevits uit het Vlaamse Desselgem een band, die ze Compact Disk Dummies noemden. Al snel speelt het tweetal zich in de kijker via diverse wedstrijden, maar de echte doorbraak komt als ze in 2012 Humo’s Rock Rally weten te winnen. Het jaar daarop verschijnt de EP Mess With Us, met daarop de single ‘The Reeling’, die doorschiet naar de eerste plaats in De Afrekening van Studio Brussel.

Hierna duurt het drie jaar voordat het debuutalbum Silver Souls verschijnt. Nogmaals drie jaar later brengt de band de EP Satellites uit, waarvan de titeltrack door vocalen is voorzien van Tom Barman. Inmiddels zijn we weer een jaar verder en brengt Compact Disk Dummies het tweede album Neon Fever Dream uit.

Op Neon Fever Dream is de electronische muziek van de broers Coorevits een stukje minder rauw dan voorheen. Waar ‘The Reeling’ een rauwe, analoge sound had, klinkt de muziek op Neon Fever Dream wat gladder en meer digitaal. Overigens was deze ontwikkeling op Satellites ook al wel te horen, maar nu wordt deze verder doorgezet. Daarnaast zijn de broers op dit nieuwe album ook wat meer opgeschoven richting pop. Een mooi voorbeeld hiervan is de aalgladde electropopsong ‘I Remember’.

Eén van de uitschieters op Neon Fever Dream is ‘Everybody’s Lonely’, dat wordt getypeerd door een wat slepend ritme en een vrij open geluid. Ook het wat snellere ‘Matter Of Time’ heeft een wat opener sound en bovendien een lekker basloopje. Het wat meer rockende ‘Easy Life’ doet denken aan de Franse electropoppers van Phoenix. Ook de afsluitende dancetrack ‘The Drugs Don’t Work’ is behoorlijk sterk.

Compact Disk Dummies kiest op Neon Fever Dream voor een meer poppy aanpak en voor een gladdere sound. Dit levert een album op dat prima wegluistert, maar je slechts op een paar momenten echt doet opkijken.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Compact Disk Dummies Label:News
Seafret

Seafret - Most Of Us Are StrangersZonder ook maar echt enige opwinding te veroorzaken in radioland is Seafret...

Cover Flying Horseman - Mothership

Flying Horseman - Mothership Flying Horseman is een vijftal uit Antwerpen, bestaande uit Loesje en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT