RECENSIE: The Blue Poets - All It Takes

TBP
recensie cijfer 2019-12-22 The Blue Poets is een bluesrockband uit Duitsland. De band debuteerde in 2016 en bracht dit jaar, naast een nieuw studioalbum, ook al een live-album uit. Met het nieuwe studioalbum All It Takes geeft de band haar proeve van bekwaamheid af. Dat heeft de band vooral te danken aan gitarist Marcus Deml, die een duidelijk hoorbare voorliefde heeft voor het stevige gitaargeluid van Jimi Hendrix en Rory Gallagher.

De gitarist heeft al een flinke muzikale wereldreis achter de rug. Marcus Deml, geboren in Praag, heeft zijn muzikale opleiding genoten in de Verenigde Staten. Na te zijn gesetteld in der heimat verleende hij zijn muzikale diensten als sessie- en live-muzikant aan bands als Kingdome Come en Nena, ex-Toto zanger Bobby Kimball en dance-act Snap! Daarnaast timmerde hij in Duitsland aardig aan de weg met zijn bands Errorhead en Earthnation.

Naast Deml bestaan The Blue Poets uit de in Duitsland geboren, maar met Australische roots gezegende, zanger Gordon Grey en de strakke ritmetandem van bassist Phil Steen en drummer Felix Dehmel. Op All It Takes brouwen The Blue Poets een stevig potje bluesrock met een flinke scheut boogie en southern rock.

Op de uptempo opener ‘Angry Man’ klinkt het rockabillygeluid van The Paladins door. ‘Could Have Lived’ is dan weer typisch southern rock met een hoofdrol voor het wah-wah pedaal van Deml. De zangstem van Grey is gemaakt voor dit soort rocksongs en gaat hier zelfs een duel aan met de meestergitarist.
Titelsong ‘All It Takes’ drijft op een vette basriff van Phil Steen. Het nummer heeft de swing en relaxedheid van Cream. Bij ballad ‘Crawling’ is het moeilijk niet aan de krachtpatserij van Gary ”Still Got The Blues” Moore te denken. Op ‘Cyber Love’ neemt Deml de tijd om zijn Stratocaster eens flink af te beulen.

Na drie kwartier is de koek op. Een ding is zeker: verrassend is het allemaal niet wat The Blue Poets doet, maar liefhebbers van stevige bluesrock zullen met het nieuwe album van The Blue Poets geen blauwtje lopen!
Recensent:Bart Slaats Artiest:The Blue Poets Label:It\'s All Happening
Shhe

Shhe - ShheSu Shaw verklaart de panda uitgestorven. Haar alter ego Panda Su wel te...

Armstrong

Brad Armstrong - I Got No Place Remembers Me Al twintig jaar timmert Brad Armstrong aan de weg en het moet gezegd,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT