RECENSIE: Natasha Bedingfield - Roll With Me

Bedingfield
recensie cijfer 2019-12-05 ”These words are my own.” Wijze woorden van de Britse zangeres Natasha Bedingfield, die er in 2004 een enorme hit mee scoorde. Deze ‘These Words’ vormde samen met de andere hit ‘Unwritten’ haar doorbraak, maar Bedingfield bleek tevens een beetje last te hebben van het ‘one hit wonder’ - of in dit geval two hit wonder - syndroom. De albums na Unwritten wisten niet hetzelfde succes te oogsten. De frisse popmuziek van Bedingfield kwam wel terug op latere albums N.B (2007) en Strip Me Away (2011). Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en ook al zijn we Bedingfield misschien een beetje vergeten, met haar vierde album Roll With Me laat ze horen dat dit eigenlijk helemaal niet terecht is.

Bedingfield wilde een album maken dat mensen laat bewegen, met muziek die recht uit het hart komt. De eerste single van het album, ‘Roller Skate’, een nummer over - je raadt het al - rolschaatsen, laat deze onbevangenheid en ongecompliceerde aanpak goed horen. Geen artistieke hoogstandjes, weemoedige teksten of andere vormen van moeilijkdoenerij. Op Roll With Me wordt je overvallen door een portie feel-good muziek. De teksten van Bedingfield gaan over positiviteit en zijn vooral erg herkenbaar. Zelfs een uitgekauwd onderwerp als de liefde wordt op ‘It Could Be Love’ in een frisse en meeslepende manier gepresenteerd. Roll With Me staat vol met oorwurmen. Af en toe is er plaats voor een ballad, waarin de gevoelige onderlaag mooi wordt onderstreept door Bedingfields rauwe stemgeluid. Sowieso heeft haar stem een wijd bereik die goed aansluit op de strakke productie die zich vooral in de electropophoek bevindt.

Op dit album werkte Bedingfield samen met producer Linda Perry, die in het verleden samenwerkte met onder meer Christina Aguilera, Gwen Stefani en Adele. Perry was zo onder de indruk van Bedingfields stem dat ze graag met haar wilde samenwerken. Uit de opgewekte toon van dit album blijkt dat deze samenwerking zijn vruchten heeft afgeworpen. “Don’t you wanna feel real love?” vraagt Bedingfield in het laatste nummer. Ja natuurlijk willen we dat Natasha! Het leuke aan dit album is dat Bedingfield de luisteraar vaak direct aanspreekt. Het past helemaal bij openheid die de zangeres hier toont.
Recensent:Jasper van Quekelberghe Artiest:Natasha Bedingfield Label:Bertus
Cover Ruben Hoeke Band - All Saints

Ruben Hoeke Band - All SaintsAls zoon van de legendarische boogie-woogie grootheid Rob Hoeke kreeg zoon...

Cover Caravan Palace - Chronologic

Caravan Palace - Chronologic Met Chronologic kruipt de Parijse dance act Caravan Palace een beetje...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT