RECENSIE: Kyla Brox - Pain & Glory

Brox
recensie cijfer 2019-10-03 De Britse Kyla Brox is een blueszangeres uit het Verenigd Koninkrijk. Kyla is de dochter van Victor Brox. Haar vader maakte in de jaren ’60 furore met zijn eigen bluesband. Nu probeert Kyla in zijn voetsporen te treden. Pain & Glory is het tweede album van Kyla Brox. Op de plaat krijgt ze ondersteuning van niet de minsten. Haar muzikanten hebben gespeeld met Lilly Allen, Joss Stone en Tom Jones. De Haggis Horns, ook niet de minsten, vullen lekker aan met de blazers.

Kyla Brox heeft een mooie, soepele stem die alle kanten op kan. De kracht van haar stem komt vooral tot haar recht in het afsluitende nummer van Pain & Glory. Met een zeer minimale begeleiding zingt Brox een cover van ‘Hallelujah’. Dit doet ze prachtig.

Toch is het een nummer dat al oneindig vaak door een veelheid aan artiesten gespeeld is. Hoe mooi Kyla Brox het ook speelt, het weet niets toe te voegen aan alle eerdere versies van het liedje. Dit is eigenlijk het euvel van de gehele cd. De zangeres speelt goede muziek. Daarbij zoekt ze alle hoekjes van de soul, blues en jazz op. Er is een goede bluesshuffle tijdens ‘In The Morning’, een lekker New Orleans gevoel met ‘Top Of The World’ en ‘Away From Yesterday’ is met haar Billy Joel pianomelodie een prima popnummer. Geen van deze momenten weet Kyla Brox echter indruk te maken. De liedjes onderscheiden zich te weinig van wat er allemaal gebeurt in de blues en soul, maar ook creëert Kyla Brox nergens een gevoel van rauwheid en oprechtheid. Het voelt niet alsof Kyla Brox de ellende die ze bezingt daadwerkelijk beleeft. Dat is zonde, want dat is de kracht van de blues- en de soulmuziek.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Kyla Brox Label:Bertus
Cover The Lachy Doley Group - Make Or Break

The Lachy Doley Group - Make Or BreakEen zeldzaamheid en een toonbeeld van lef. Een bluesrockplaat maken waar geen...

Cover Qasim Naqvi - Teenages

Qasim Naqvi - Teenages Erased Tapes is een platenlabel dat progressieve muziek propageert, terwijl...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT