RECENSIE: Inna De Yard - Inna De Yard - The Soundtrack

Inna De Yard
recensie cijfer 2019-07-05 Met Inna De Yard slaan verschillende generaties Jamaicaanse artiesten de handen ineen met een eerbetoon aan de klassieke reggaenummers van weleer. Na een succesvolle eerste cd in 2017 ligt er nu een tweede plaat. Het thema blijft daarop hetzelfde. Klassieke reggaemannen als Cedric Myton van The Congos, Horace Andy en Ken Boothe zingen net zulke klassieke reggaeliedjes. De tweede plaat is nu volmondig Inna De Yard getiteld.

Het resultaat is een zomerse cd die geen enkel moment verveeld. Een nummer als ‘Row Fisherman’ is bij menig reggaefan diep in het geheugen gegriefd. Ook in deze samenstelling klinkt het liedje van The Congos wederom fantastisch. Horace Andy heeft ‘No Sunshine’ al eerder gecoverd. Doch op deze plaat maakt hij er weer een prachtige versie van. Ook zijn er enkele jongere talenten die indruk maken. Zanger Derajah is een stuk jonger dan menig gastzanger, maar maakt van ‘Tribute To My Sista’ en mooi liedje. Het achtergrondkoortje zingt in de stijl van The Congos, maar Derajah geeft het liedje een eigentijds gevoel mee door net iets energieker dan de meeste mannen te zingen. Zangeres Jah9 vormt tevens een mooie aanvulling op deze cd.

Wat maakt de muziek zo prachtig? De ritmes hebben een relaxed en loom gevoel. Toch hoor je mooie finesses in de muziek. Het ene moment een accordeon en een ander moment een stukje solerende gitaar. De oude mannetjes vullen het geheel in dezelfde sfeer aan. Soms vals, zoals het een lid van The Congos betaamt, maar vooral erg aandoenlijk. De muziek vervult elk hart ongetwijfeld met liefde voor deze mannen, de zomer en de reggae. Nog meer genieten? Elk videoclip van dit gezelschap maakt de muziek met haar zomerse beelden zowaar nog mooier!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Inna De Yard Label:Wagram
Cover TR/ST - The Destroyer - 1

TR/ST - The Destroyer - 1Net als bij zijn Canadese collega’s van Crystal Castles, hangt er een haast...

Cover Childrain - The Silver Ghost

Childrain - The Silver Ghost Metal in Spanje is nog een onderontwikkeld genre en dat zal het nog even...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT