RECENSIE: Hitherside - Blue Lotus

Hitherside
recensie cijfer 2019-06-19 Hiterside kenden we nog niet, maar Blue Lotus is het tweede album van de Belgische Sam Oerlemans en zijn levenspartner Jennifer Summer die uit de Verenigde Staten afkomstig is. Het duo heeft een negental pakkende en korte female fronted rock/metalsongs opgenomen. Het album duurt maar iets meer dan een half uurtje, maar kent daardoor ook weinig zwakke plekken, al is het ook geen plaat die je direct naar adem doet happen.

Bij female fronted metal denkt het grote publiek vaak aan bands als Epica, Nightwish of Within Temptation, maar maakt u geen zorgen; Hitherside is absoluut geen kopie van een van de genoemde bands of is zelfs ook maar beïnvloed door het zwaar aangezette geluid van de bekende bands Gelukkig maar, want de genoemde namen zijn eigenlijk zelden geëvenaard. Hitherside zoekt het vooral in pakkende, goed in het gehoor liggende rocksongs met wat lichte metalinvloeden. Ook word je nergens overvallen door bombast. Wel vallen op de prima geproduceerde schijf de wat droog opgenomen drums op. Overigens speelt Oerlemans ongeveer alles zelf in en wordt hij alleen in ‘Get It Back’ geholpen door zijn beroemde neef Dirk Verbeuren (tegenwoordig in Megadeth) op drums.

De wat licht hese stem van Jennifer ligt prettig in het gehoor en past goed bij de warme tonen op Blue Lotus. Dat de onderwerpen die Jennifer aansnijdt (drugs, ongewenste intimiteiten) niet altijd de meeste gezellige zijn mag de pret niet drukken. Het geeft de plaat wel enige diepgang. Soms doet de muziek van Hitherside wel wat aan Lacuna Coil denken, zoals in de vrij stevige afsluiter ‘Knock ‘em On Back’ of in het groovende titelnummer, maar soms ook klinkt het wat luchtiger, zoals in ‘Honeydripper’, ondanks het beladen onderwerp (zeer ongewenste avances). Deze track is het onbetwiste hoogtepunt van deze plaat.

Blue Lotus is een fijne plaat, met negen pretentieloze tracks van constante kwaliteit, die lekker wegluistert. De plaat blaast je zeker niet uit je sokken, maar liefhebbers van dit soort poppy rock/metal zouden best eens in vervoering kunnen raken van Hitherside.
Recensent:Jan Didden Artiest:Hitherside Label:Painted Bass Records
Cover Efrim Manuel Menuck & Kevin Doria - Are Sing, Sinck, Sing

Efrim Manuel Menuck & Kevin Doria - Are Sing, Sinck, Sing Efrim Manuel Menuck & Kevin Doria hebben samen getourd, tijdens de...

Cover In Motion - Thriving Force

In Motion - Thriving Force Met een beetje fantasie kun je Tom ‘Tee’ Tas de Belgische evenknie van Devin...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT