RECENSIE: The Whiskey Daredevils - History Of The Whiskey Daredevils Volume 3

Whiskey Daredevils
recensie cijfer 2018-12-30 Whiskey Daredevils is een countryrockabillysurfpunk-kwartet uit Cleveland Ohio. Het kwartet bestaat uit frontman Greg Miller, drummer Leo P. Love, gitarist Hex Mattos en (al dan niet stand-up) bassiste Sugar Wildman. Cowpunkers Greg Miller en Leo P. Love konden het, na het ter ziele gaan van de semilegendarische Cowslingers (1991-2004), niet nalaten weer op de planken te staan en begonnen kort daarna Whiskey Daredevils.

Met History Of The Whiskey Daredevils Volume 3 is de band al weer toe aan haar negende album. Het album is een soort carrièreoverzicht van de band want het bevat een groot aantal songs die al eens eerder op plaat verschenen (‘Honest Man’, ‘Don’t Talk To Connie’, ‘Please Stop Hitting Connie’, ‘In That Order’, ‘12XU’, ‘Swim The Lake Of Fire’, Never Again’ en ‘Mess On The Floor’).

Bij het beluisteren van het album gaan de gedachten regelmatig uit naar Southern Culture On The Skids: een aanstekelijke mix van country, honky tonk en rockabilly met tongue in cheek teksten. Dat is ook meteen de valkuil van de band, want dan ligt de meligheid op de loer en is het een dunne lijn tussen smaakvol en smakeloos.

De sterkste momenten van de plaat zijn die waarop de band muzikaal flink los gaat. ‘Dont’ Talk To Connie’ en ‘Swim The Lake Of Fire’ (”Swim the lake of fire, flash balls in your skin…..and I’ll pay for all your sins”) zijn hier het overtuigende bewijs van. Verder is de onstuimige rockabillyversie van The Wire-klassieker ‘12XU’ zeer de moeite waard. Net zoals ‘101.1 Gram Man Bracelet’: een snoeihard, 14 karaats surfpareltje. ‘Last Train To Berlin’ klinkt dan weer als een opvullertje. Het bewijst dat Whiskey Daredevils meer een liveband is dan een studioband. Dus laat maar komen.
Recensent:Bart Slaats Artiest:The Whiskey Daredevils Label:Rookie Records
Cover Whispering Sons - Image

Whispering Sons - ImageHamont, dat godvergeten dorp in de Belgische Kempen, schonk ons ooit hun...

Cover Swearin` - Fall Into The Sun

Swearin` - Fall Into The Sun Swearin’ is een emopunkband uit de Verenigde Staten en ontstond nadat P.S....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT