RECENSIE: Theo Lawrence & The Hearts - Homemade Lemonade

Theo Lawrense
recensie cijfer 2018-06-19 Wat goed is komt snel, en dat zou zeker moeten gelden voor Theo Lawrence & The Hearts, want ze stonden op Pinkpop en dat met slechts één album op zak. Dan moet je wel iets goed gedaan hebben zou je zo zeggen. Maar wie is dan die Theo Lawrence?

Theo Lawrence, die zichzelf gitaar en piano heeft leren spelen, is de leider van deze Franse band. Zodra hij zijn instrumenten onder de knie had deed het hem en zijn band besluiten de stap te wagen en een eerste album op te nemen. Het resultaat heet Homemade Lemonade, een naam die Theo al verzon toen hij net begon met het leren spelen op zijn instrumenten. Zelf zegt Lawrence dat The White Stripes voor hem de reden is om vol voor muziek te gaan. Nu lijkt de muziek op Homemade Lemonade dan wel niet op The White Stripes, maar de insteek van pakkende liedjes met een paar akkoorden is er eveneens. Als je de stijl van Lawrence en co moet duiden kom je op een mix van soul, rock ’n roll en een snufje country. Het zorgt voor een afwisselende plaat met liedjes die je snel weten in te pakken.

Achter elke song steekt een verhaal uit het leven gegrepen. Zo vertelt hij bijvoorbeeld aan een verzonnen klein broertje in ‘Search Your Heart’, als een doorleefde oude man, over het leven (Lawrence zelf is ook nog maar net de twintig gepasseerd overigens). Het plaatst hem daardoor soms wat in de countryhoek en omdat zijn stem ook al aardig doorleefd klinkt ga je inderdaad denken dat hij al jaren meeloopt, zeker in de songs waarin de country de boventoon voert. In het uptempo ‘A House But Not A Home’ en de onvervalste slijper ‘Count Me In Tomorrow’ klinkt hij dan ook als ware hij het verre neefje van Johnny Cash.

Dat ook rock hem niet vies in de oren klinkt blijkt uit ‘Never Let It Go’ waarin een paar rauwe akkoorden en een gierend orgel de sfeer zetten. Daarnaast vinden we ook genoeg soul en blues op het album zoals; ‘Sucker For Love’ en ‘My Sunshine Is Dead’ dat is geschreven in de hotelkamer waar Muddy Waters ooit logeerde. Verder doet ‘Chew Me Up’ wel wat denken aan ‘When Love Comes To Town’ van U2 en BB King.

Homemade Lemonade is een album met mooie liedjes geworteld in een oude traditie. Het geheel is nog niet echt coherent, maar dat Theo Lawrence en zijn band talentvol zijn dat is duidelijk. Aan de kwaliteit van de muziek ligt het in ieder geval niet.
Recensent:Jan Didden Artiest:Theo Lawrence & The Hearts Label:BMG France
Cover Splashgirl - Sixth Sense

Splashgirl - Sixth SenseIn 1999 kwam de The Sixth Sense uit, een film waarin het bovennatuurlijke...

Skjolberg

Audun Skjolberg - Last Day On Earth Ásgeir, Lykke Li, Thomas Dybdahl, Ane Brun en ach vooruit, hij is tenslotte...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT