RECENSIE: Fled - Somewhere

Fled - Somewhere
recensie cijfer 2007-04-19 De tweede demo van de uit de provincie Utrecht afkomstige rockband Fled is in z’n geheel gratis te downloaden via hun website (www.fled.nl). Voor het geld hoeft u het dus niet te laten om Somewhere van Fled aan te schaffen. Of het echter welbestede tijd is om deze EP in z’n geheel, laat staan vaker, te beluisteren, is een andere kwestie.

De door het jonge vijftal gebrachte rocktracks die flirten met pop, blues en hardrock zijn zeker niet gruwelijk slecht, maar over het algemeen willen de nummers niet echt beklijven. Debet hieraan is vooral het feit dat de band zo veel mogelijk ideeën en invloeden achter en door elkaar in een song heeft willen proppen.

Opener ‘Devilish’, dat iets wegheeft van Anouk’s ‘R U Kiddin’ Me’, en ook het korte blues-achtige ‘Come Down’, zijn nog wel pakkende, minder volgestouwde en rechtlijnigere nummers. De overige drie tracks zijn echter een stuk minder catchy. Zangeres Benthe Dieperink kampt hier en daar met wat twijfel en inconsistentie in haar stem en de overige muzikanten proberen vooral, jammerlijk falend, te imponeren met allerhande riffs, breaks en solo’s die we al talloze keren elders en veel urgenter hebben gehoord. Een niet echt bijzonder visitekaartje van een (nog) niet echt bijzondere band.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Fled Label:Eigen Beheer
Kings of Leon - Because of the Times

Kings of Leon - Because of the Times Kings of Leon heeft een spectaculaire tijd achter de rug. Binnen enkele...

Waterboys - Book of Lightning

The Waterboys - Book of Lightning De carrière van The Waterboys is ruwweg op te delen in verschillende...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT