RECENSIE: The Horrors - Strange House

The Horrors - Strange House
recensie cijfer 2007-05-08 Een levenslange garantie op roestvrije psychotische gothic punkrock. Dat is wat The Horrors in debuutvorm je beloven. De subtitel ' Psychotic Sounds for Freaks and Weirdos' dekt daarbij prima de lading.

Nader verklaard: The Horrors zijn op het eerste gezicht en gehoor een beetje boel vreemd, maar best lekker. Uiteraard moet je er gewoon van houden, want bij deze freaks uit Londen is er simpelweg geen tussenweg mogelijk.

Uniek is dit Britse vijftal natuurlijk niet. De zwartomlijnde ogen en flink getoupeerd haar doen zelfs Robert Smith blozen. Zo ook met het muzikale aspect van The Horrors, want in principe heeft zanger Faris en de zijnen de stoffige muziekdoos van mama's zolder gehaald.

Er wordt openlijk geflirt met (stok)oude pioniers als The Cramps en laten Jack the Ripper van Screaming Lord Sutch niet in zijn graf rusten. Mevrouw Siouxsie en de meesters van Bauhaus mogen trouwens ook niet ontbreken in het inspiratielijstje van deze verantwoorde excentriekelingen.

Inmiddels maken The Horrors wel wat meer onveilig dan de duistere achteraf straatjes in de Britse hoofdstad. Het laatste concert in Paradiso's bovenzaaltje bijvoorbeeld liet een band zien die zich live prima staande weet te houden. Zowel op de plaat als op het podium blijft de geflipte gothic punk rock nog enige tijd in je oren nasuizen. Vooral de regelrechte trippers als het gecoverde 'Jack The Ripper', het krankzinnige ' Sheena is a Parasite' en het voortjekkerende 'Gloves' laten je genadeloos geloven in The Horrors. Houd je kohlpotlood maar in de aanslag, want je bent gewaarschuwd...
Recensent:Roxana König Artiest:The Horrors Label:Polydor
Waterboys - Book of Lightning

The Waterboys - Book of LightningDe carrière van The Waterboys is ruwweg op te delen in verschillende...

Absynthe Minded - There is Nothing

Absynthe Minded - There is Nothing Hoewel de folk-, blues, country- en ‘wereld’-invloeden nog altijd volop...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT