RECENSIE: Dick Stusso - In Heaven

Stusso
recensie cijfer 2018-04-12 Dick Stusso debuteerde in 2015 met zijn album Nashville Dreams/Sings The Blues. De plaat bevatte een hilarisch beschrijving van de zoektocht van een singer-songwriter naar eeuwige roem in het songwritermekka Nashville. Uiteraard strandt de reis halverwege en wordt de hoofdpersoon beroofd van al zijn illusies. De muziek van Stusso wordt ook wel treffend omschreven als ”bummed out music of a born loser”.

Stusso is weliswaar een paar illusies armer maar wel een plaat rijker want inmiddels ligt zijn tweede langspeler in de schappen: In Heaven. Getuige de openingsregels van het album heeft Stusso in de tussentijd niet veel vooruitgang geboekt: ”And it feels like we are heading, the same way we came”, everything is changing, and everything is the same” zingt hij in ‘Well Acquainted’. Gelukkig is de zelfspot gebleven.

Stusso wordt op de plaat muzikaal bijgestaan door bassist Tyler Bell, drummer Nick Clark, gitarist Rob Miller, effectenman Greg Ashley en zanger Grave Stupor. Op ‘Phasing Out’ na, zijn alle songs van de hand van Stusso.

Dick Stusso (echte naam Nic Russo) komt uit een muzikaal nest. Vader Marc Russo maakte naam als saxofonist van o.a. The Doobie Brothers en Tower Of Power. Stusso tapt als singer-songwriter uit een iets ander muzikaal vaatje als Russo senior: een mengeling van rock, blues en roots met hier en daar een funky uitstapje, zoals in ‘Getting Loose’.

De slechts een minuut en zeven seconden durende rudimentaire bluesrock van ‘Addendum’ ligt in het verlengde van The Black Keys en Dan Auerbach’s solowerk. In het komische ‘The Big Car Commercial Payout’ bereikt de omlaag gepitchte stem van Stusso het bronstige niveau van Barry White. De afsluitende titeltrack ‘In Heaven’ is een klassieke tearjerker: ”Where the time moves so fast, but the things we like always last, cause that’s how it is in heaven”. Amen.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Dick Stusso Label:Hardly Art
Cover Suuns - Felt

Suuns - FeltIn het huidige muziekcircuit, waar de hypes je om de oren vliegen, is het...

Cover Gift Wrap - Losing Count

Gift Wrap - Losing Count Muziek uitbrengen onder de naam Gift Wrap is in het google-tijdperk waarin...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT