RECENSIE: The Low Anthem - The Salt Doll Went To Measure The Depth Of The Sea

Low Anthem
recensie cijfer 2018-03-26 Na een afwezigheid van vijf jaar keerde The Low Anthem in 2016 terug met het album Eyeland. Hierop liet de band zich van een heel andere kant zien dan voorheen en deze koerswijziging kon uw recensent maar matig bekoren. Ruim anderhalf jaar later komt de band uit Providence, Rhode Island alweer met een nieuw album, dat de titel The Salt Doll Went To Measure The Depth Of The Sea meekreeg.

Op The Salt Doll trekt de band de koerswijziging van Eyeland gedeeltelijk door, maar de extreemste randjes zijn er gelukkig wel afgevijld. De band komt soms nog wel experimenteel uit de hoek, zoals op ‘Dotwav’, maar de meeste tracks op het album zijn gewone liedjes. Sterker nog, het zijn veelal liedjes die ook best op een van de oudere Low Anthem platen hadden kunnen staan. Luister bijvoorbeeld maar eens naar ‘River Brine’, ‘Gondwanaland’ of ‘To Get Over Only One Side’.

Sommige andere songs op The Salt Doll liggen op zich ook wel in het verlengde van het oudere werk, maar hebben alleen een andere instrumentatie. De band is hierop in de weer met elektronica en synthesizers. Voorbeelden hiervan zijn ‘Give My Body Back’, ‘Drowsy Dowsing Dolls’ en opener ‘Bone Of Sailor, Bone Of Bird’.

Opvallend is dat de tracks op The Salt Doll over het algemeen vrij kort zijn, met twaalf tracks in 31 minuten. Mede hierdoor hebben veel nummers iets schetsmatigs. Dit is niet echt storend, maar misschien dat er met wat meer aandacht nog net wat meer ingezeten had. Wellicht is dit toch het gemis van Jocie Adams, voorheen de belangrijkste muzikale kracht binnen The Low Anthem.

Desondanks is het goed om te horen dat de band zich op The Salt Doll Went To Measure The Depth Of The Sea gedeeltelijk hervindt en een plaat aflevert die beter is dan zijn voorganger.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:The Low Anthem Label:Joyful Noise
Cover Hollie Cook - Vessel Of Love

Hollie Cook - Vessel Of LoveZangeres Hollie Cook lijkt in de wieg te zijn gelegd voor de muziek. Haar...

Cover Jackson MacIntosh - My Dark Side

Jackson MacIntosh - My Dark Side Voor een album dat My Dark Side heet, bevat deze eerste soloplaat van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT