RECENSIE: The Lone Bellow - Walk Into A Storm

The Lone Bellow
recensie cijfer 2017-12-08 Ooit begon Zach Williams dit als een soloproject. Zijn vrouw was betrokken bij een ernstig ongeluk waardoor zij vanaf haar nek verlamd raakte. In afwachting van haar herstel (en uiteindelijk herstelde zij volledig) begon Williams met het schrijven van muziek om dit alles te kunnen verwerken. En dat is hem goed bevallen. Het project is inmiddels uitgegroeid tot een kwintet dat met Walk Into A Storm een derde album op hun naam schrijft. The Lone Bellow is op deze plaat duidelijk nog niet de storm tegemoet gegaan die in de titel genoemd wordt, want eigenlijk alle nummers worden muzikaal gekenmerkt door een relaxte country vibe die door de vocalen wordt voorzien van een behoorlijke dosis drama en gevoel.

Dat er uiteindelijk uitbreiding heeft plaatsgevonden van soloproject naar band, is het geluid alleen maar ten goede gekomen. De tweestemmige zang van Williams en zangeres Pipkin klinkt op iedere track sterk en vol overgave. Hier wordt hoorbaar met gevoel gezongen, en dat zonder overdreven of geforceerd te klinken. De opener, ‘Deeper In The Water’, zorgt er voor dat de plaat direct met de deur in huis valt: het kwintet laat gelijk horen wat zij in huis hebben. En vrijwel alles daarna lijkt daarmee in één lijn te liggen, muzikaal luchtig, maar vocaal erg heftig. Maar voordat dit een plaat wordt waarin geen onderscheid is te maken tussen de nummers, is daar ‘The Feather’, een track die wat andere energie met zich meebrengt en luchtiger klinkt dan de andere nummers op Walk Into A Storm. Dit geldt echter ook voor ‘Can’t Be Happy For Long’, dat ondanks de titel van het nummer toch vrij vrolijk en zorgeloos klinkt.

De bandleden van The Lone Bellow zijn weliswaar zowel muzikant als vocalist, maar dit laatste lijkt toch wel datgene te zijn waar ze echt in uitblinken. Muzikaal is Walk Into A Storm geen echte uitschieter. De plaat bevat radiovriendelijke nummers die muzikaal behoorlijk straightforward in elkaar zitten en eigenlijk niet zo verassend zijn. Het zijn dan ook de vocalen waarmee de band het meeste indruk weet te wekken. Een nummer als ‘May You Be Well’ is daar een voorbeeld van waarin zowel Williams als Pipkin laten horen dat zij hun ziel en zaligheid in een nummer kunnen stoppen

De country vibe die op Walk Into A Storm duidelijk hoorbaar is, maakt de plaat wel behoorlijk Amerikaans. Het is simpelweg iets waar je van moet houden of waar je enigszins doorheen moet luisteren. En als je daar toe in staat bent, dan hoor je een plaat waar de muzikanten hun gevoel hebben laten spreken, en waar zij hun ziel in bloot hebben gelegd, puurheid en oprechtheid spreken op Walk Into A Storm.
Recensent:Myrthe Giesen Artiest:The Lone Bellow Label:Konkurrent
Cover Kee Of Hearts - Kee Of Hearts

Kee Of Hearts - Kee Of Hearts Kee of Hearts is een nieuwe aanwinst in de melodieuze rockscene. Dit is...

Cover Zola Jesus - Okovi

Zola Jesus - Okovi De Amerikaanse Nika Hummel, oftewel Zola Jesus , is met Okovi aan haar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT