PODIUM: Fort bij Vechten Bunnik - Algemene informatie

 

ALGEMENE INFORMATIE

Fort bij Vechten biedt een bijzondere locatie voor evenementen en uitjes vanwege de unieke combinatie van cultuur, geschiedenis en natuur. Het fort is prima bereikbaar, ligt centraal in Nederland en biedt uitgebreide mogelijkheden voor formele en informele bijeenkomsten.

Fort bij Vechten is het op één na grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een waterlinie is een uniek en typisch Nederlands verdedigingssysteem, waarbij de verdediger gebruik maakt van aaneengesloten onder water gezette polders. Zo’n modderige waterbarrière tot kniehoogte was een geduchte hindernis voor de vijand. Het zware geschut zakte weg in sloten en greppels en het water was te ondiep om te bevaren.

Fort bij Vechten is gebouwd tussen 1867 en 1870. De grote bomvrije kazerne werd in 1880 toegevoegd. Het fort is 17 hectare groot en na Rijnauwen het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Mobilisatie van het fort was er in 1870, 1914-1918 en 1939-1940, maar bij oorlogshandelingen is dit fort echter nooit betrokken geweest.

ADRES Achterdijk 12 3981 HB Bunnik Nederland
 

Fort bij Vechten AGENDA

Missen wij concerten in onze agenda van Fort bij Vechten Bunnik? Gebruik onze submit-functie.